De interesse in de tentoonstelling 'Design van het Derde Rijk' is nog steeds groot. Daarom is besloten tot een verlenging t/m 1 maart 2020. "In totaal zijn er nu 77.000 tickets verkocht voor deze tentoonstelling, aanzienlijk meer dan verwacht", vertelt een woordvoerder.
"De totale bezoekersaantallen voor het museum in 2019 komen hiermee tot nu toe op 122.000. Ook veel scholen bezoeken de tentoonstelling: al meer dan 4400 leerlingen van meer dan vijftig verschillende scholen en opleidingen hebben de speciaal ontwikkelde museumlessen geboekt."Protestacties
"Ook de media hebben veel en enthousiast bericht over de tentoonstelling, met aandacht van The New York Times, The Guardian, Al Jazeera, El Pais, Le Monde, Nieuwsuur, het NOS achtuurjournaal, Arte, ZDF, De Morgen, Der Spiegel en vele andere (inter-)nationale media. De spraakmakende tentoonstelling riep vanaf het begin veel reacties op, maar van protestacties is na de eerste week geen sprake meer geweest."

Geen makkelijke opgave
Het was niet gemakkelijk om deze tentoonstelling te verlengen. Met meer dan twintig verschillende bruikleengevers en vele kwetsbare stukken was het een ware puzzel om de verlenging mogelijk te maken. Gelukkig zagen de meeste instituten en verzamelaars het belang ervan in. Alleen een aantal zeer broze affiches en boeken zal vervangen worden door reproducties: dit papier mag niet langer blootgesteld worden aan licht om schade te voorkomen.

Lezingen en schoolbezoeken
De langere opening biedt ook mogelijkheden om de activiteiten rond en over de tentoonstelling verder uit te breiden. Zo zullen de colleges op zondagmiddag tijdens de verlenging doorgaan. Voor scholen is de uitbreiding een uitkomst: wegens de grote drukte de afgelopen maanden was het soms moeilijk om klassikaal bezoek aan de tentoonstelling in te passen.

Het is aan te raden om online tickets te reserveren.
Het museum is vanaf 21 januari geopend op dinsdag t/m vrijdag van 11 uur tot 17 uur, en op zaterdag en zondag van 10 uur tot 17 uur.

Meer informatie:
Design Museum Den Bosch
De Mortel 4
5211JD Den Bosch
www.designmuseum.nl