Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
CBW-erkend Wonen over naar onafhankelijke geschillenregeling

"Conflictsituaties met klanten leiden hoe dan ook tot meer schade en nodeloze energie"

Vanaf 1 januari 2020 treedt branche-organisatie INretail uit de Geschillencommissie Wonen. Vanaf het nieuwe jaar gaat CBW-erkend Wonen over naar een nieuwe onafhankelijke geschillenregeling: UitgesprokenZaak.nl. De regeling geldt dan voor alle aankopen die vanaf die datum worden gedaan.  

Vanaf het nieuwe jaar ligt de nadruk op mediation en hoeft een consument zich niet meer te melden bij de Geschillencommissie, maar op een onafhankelijk online platform. Dit kan via de CBW-erkend website of rechtstreeks op www.UitgesprokenZaak.nl (actief per 1-1-2020). Zodra een klacht is ingediend gaan professionals met betrokkenen 'om tafel zitten'. Dat zijn juridisch geschoolde krachten en mediation-deskundigen. Ook komen de zittingen in het nieuwe systeem te vervallen. Het gehele proces wordt gedigitaliseerd. Op het moment dat partijen er niet uitkomen, kan een arbiter aanvullende vragen stellen of een videoconferentie organiseren.

Het nieuwe systeem wordt hierdoor veel efficiënter en minder duur. Voor wie de cijfers kent, is dat geen overbodige luxe. Per jaar telt de woonbranche zo’n 800 klachten. Na de reissector staat het daarmee in de top drie van bedrijfstakken die te maken krijgt met consumentenbezwaren.

"Maar waarom zou je het überhaupt zo ver laten komen? Welk belang dient dat? De winkel?", vraagt algemeen directeur Jan Meerman van INretail zich af in zijn wekelijkse column. "Conflictsituaties met klanten leiden hoe dan ook tot meer schade en nodeloze energie. Mijn devies: smoor het in de kiem, nog voordat het een officiële klacht wordt. Tips hoe je dit het beste kunt doen vind je hier. Want gelijk hebben, is iets heel anders dan gelijk krijgen", aldus Jan Meerman.

Bron: www.inretail.nl