Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Pols Potten krijgt kapitaalinjectie

Karmijn Kapitaal, de private equity-firma die inzet op divers geleide ondernemingen, investeert in Pols Potten. Dat meldt Sprout.nl. Het platform voor snelgroeiende startups, scaleups en investeerders weet dat het Amsterdamse interieurmerk, ruim dertig jaar geleden opgericht door Erik Pol, een onbekend bedrag krijgt om internationaal door te groeien. 

Pols Potten biedt een collectie meubels en interieuraccessoires van hoogwaardige kwaliteit, vaak ontworpen door Nederlandse ontwerpers als Norman Trapman, Wieki Somers, Roderick Vos, en het eigen PP team. Wereldberoemd zijn de Vase 3D Rose en de Coral vase serie. De iconische producten sieren menig hotellobby of paleis.

Erik Pol nam al eerder afscheid van het bedrijf en werd opgevolgd door Theo Grootendorst en Jan Wolleswinkel die het bedrijf uitbouwden tot een wereldwijde speler. Op een image store na op het KNSM-eiland in Amsterdam heeft Pols Potten er bewust voor gekozen geen eigen retail te openen. Ook toekomstige groei zoekt het bedrijf voornamelijk in samenwerking met sterke retailers, zowel offline als online.

Karmijn heeft een meerderheidsbelang genomen en gaat het bedrijf ondersteunen in de verdere internationalisering.

Theo Grootendorst, CEO van Pols Potten: "Voor onze internationale plannen is geld en kennis nodig. Wij denken dat Karmijn ons managementteam heel goed kan aanvullen vanwege haar ervaring met internationalisering en professionalisering.”

Anne Nijenhuis, Investment Manager van Karmijn: "We zoeken altijd naar pareltjes in het Nederlandse MKB. We denken dat Pols Potten uniek in zijn soort is. En het is een geweldig leuk bedrijf om mee samen te werken.”

Meer informatie:
Pols Potten
[email protected] 
www.polspotten.nl 


Publicatiedatum: