Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Fauteuil gaat viraal op social media, ontwerper brengt hem alsnog op de markt

Nadat zijn 3D-weergave van een wolkachtige fauteuil vorig jaar viraal ging op sociale media, heeft de Argentijnse ontwerper Andrés Reisinger de Hortensia-stoel tot realiteit gemaakt met behulp van 20.000 stoffen bloemblaadjes.

Reisinger, die voornamelijk met CGI werkt, publiceerde de bolle, lichtroze weergave voor het eerst op Instagram in juli 2018. Sindsdien is het duizenden keren geliket, en gedeeld in designmagazines naast echt meubilair, wat aanleiding gaf tot drie bestellingen voor een niet-bestaande stoel.

Nu, na een jaar van onderzoek en ontwikkeling, is de eerste echte versie van de Hortensia-stoel te zien in de Montoya-galerij in Barcelona.

"Ik werk nu al meer dan tien jaar met 3D-software", vertelde Reisinger aan Dezeen. "Toen ik dat doel in mijn digitale werk bereikte, wist ik dat mijn volgende uitdaging was om te stoppen met fantaseren en echt te beginnen met het bouwen van de wereld zoals ik die zie."

De eerste uitdaging bij dit specifieke project was het nabootsen van de hyper-tactiele, bijna donzige buitenkant die bedoeld is om de hortensia op te roepen waarnaar de stoel is vernoemd.

Het duurde Reisinger zes maanden om medewerkers te vinden die ervan overtuigd waren dat deze specifieke textuur in het echt kon worden gerepliceerd.

"Ik heb contact opgenomen met veel verschillende productieteams en productiepartners, maar niemand had er vertrouwen in. Toen vond ik Júlia Esqué, een productontwerper die zich richt op textiel. Samen creëerden we een volledig nieuw productieproces om de stoel te maken. Ik denk dat veel fabrikanten liever blijven doen wat ze al kennen", zei hij.

De resulterende techniek is gebaseerd op een samenstelling van afzonderlijke modules - lange stroken stof met geschulpte randen die met laser in roze polyester zijn gesneden, voordat ze in clusters worden samengevoegd. Elk van deze heeft 40 verschillende bloemblaadjes; de stoel bestaat uit ongeveer 500 modules.

"Alleen werkend in de fysieke wereld, word je beperkt door zijn grenzen en begin je alleen maar te denken aan objecten die gemakkelijk kunnen worden ontwikkeld," zei hij. "Dat is een veel voorkomende fout in de markt om complicaties bij de productie te voorkomen."

Meer informatie:
Andrés Reisinger
info@reisinger.studio
www.reisinger.studio 

Publicatiedatum: