Nederland is sinds kort een opvallende woonwinkel rijker: SpekTakel, gevestigd in Amersfoort. Dit nieuwste concept is van Jeroen Speksnijder, bekend van Cash or Trash en woonwinkel Spoor 38. Hij maakt een gewaagde combinatie tussen vintage, nieuw, art, Scandinavisch design, eigen ontwerp en blingbling gepresenteerd in een vleugje entertainment.

Marktplaats
Jeroen begon ruim 10 jaar geleden met zijn winkel Spoor 38 in Soest. Deze heeft hij ruim 5 jaar gehad. De afgelopen jaren heeft hij een aantal eigen merken op de markt gebracht. Deze merken, de Lyon Barstools, Storage Stools en de Vegas Lights bracht Jeroen onder bij verschillende instore-inshop formules.  

Het begon weer te kriebelen en dat is de reden dat Jeroen toch weer een winkel is gestart. De reden; hij wilde het anders. In de winkel zijn onder andere items te vinden die Jeroen in het SBS6-programma Cash or Trash weet te bemachtigen. Daarnaast reist hij met zijn bestelbus de wereld over in zijn zoektocht naar unieke stukken. Zo is een bijzondere collectie van oude items en nieuwe items ontstaan die wekelijks verandert. “Inkopen gaat bij mij op gevoel. Ik hoop op mensen die one of a kind, unieke items zoeken. Bij mij zijn geen spullen te vinden die je elders kunt kopen in Nederland of die te vinden zijn op Marktplaats. Dat is ook mijn streven", vertelt Jeroen. Juist de mix van oude items en nieuwe items maakt het nog eens extra bijzonder.

"Als ik iets mooi vind, dan koop ik het. Daarnaast vind ik gewone winkels vaak maar saai. Er moet iets te beleven zijn, zodat je steeds je ogen uit blijft kijken. Dat heeft geresulteerd in deze eigenzinnige winkel. Ik durf bijna met volle overtuiging te zeggen dat ik de meest onderscheidende winkel van Nederland heb.”

Op zoek naar instore-partners
Na verschillende instore-inshop ervaringen met zijn assortiment de afgelopen jaren, trok Jeroen de conclusie dat het beter en leuker zou moeten kunnen. ''Ik had het idee dat de verkopers in die winkels achterover gingen leunen, zodra het huurgeld binnen was. Ze renden niet voor mijn producten. Daarnaast zijn mijn producten zo uniek, dat achter elk ontwerp een eigen verhaal zit. En dat hoorde de klant op die manier niet. Dus moest ik iets anders gaan bedenken.''

Jeroen ging de formule omdraaien en out of the box denken en begon toch weer een winkel. Hij biedt een podium aan anderen om hun producten in zijn winkel te koop te zetten. Zonder huurgeld te betalen. ''Zodra ik vertrouwen heb in een product dat uniek is en tegen een redelijke marge verkocht kan worden, is het welkom bij Spektakel Wonen. Ik heb nog ruimte over voor ongeveer vier a vijf partners, dus het zou tof zijn de juiste mensen te vinden die deze samenwerking met mij aan willen gaan. Ik ren net zo hard voor een ander zijn product als die van mezelf.'' Jeroen zegt dat zijn concept, voor zover bekend, nog niet in Nederland te vinden is.

Tweede huiskamer
De winkel slaat goed aan en is nu een paar weken open. Mede doordat hij zowel aan de consument als de zakelijke markt direct levert. Ook is de winkel een blikvanger op zich. Het draait om beleving in combinatie met een uniek en uitzonderlijk assortiment. Zo heeft hij een complete buizenpost door de gehele zaak laten installeren! "Het moet voor mij voelen als een tweede huiskamer en dat is gelukt. Ik wil er elke dag een feestje van maken, ook voor de klanten." 

Omdat Spektakel Wonen alleen unieke stukken verkoopt, wisselt de collectie continu. De woonwinkel is van donderdag tot en met zaterdag in Amersfoort te bezoeken.

Meer informatie:
Spektakel Wonen 
Chromiumweg 10 
3812 NL Amersfoort
033-2003025
info@spektakelwonen.nl 
www.spektakelwonen.nl