Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jan Renders, mede-eigenaar van Just Design dat tien jaar bestaat:

''Wij willen ons merk meer op de Nederlandse markt gaan zetten in 2020''

Just Design vierde 1 december jl. haar tienjarig bestaan. Begin februari 2019 opende de meubelproducent een nieuwe showroom in Zwolle. Ook bracht ze DuraFlex, een nieuw veringsysteem, op de markt. Genoeg redenen voor mede-eigenaar Jan Renders om positief terug te blikken op het afgelopen jaar.

Langere aanlooptijd
Naast de showroom in Gemert is begin dit jaar een showroom geopend in Zwolle. Dit was volgens Jan een goede zet. ''We hebben hiervoor gekozen om onze dealers uit het noorden van Nederland ook tegemoet te komen en beter van dienst te kunnen zijn. Ik moet eerlijk zeggen dat het wel tijd nodig had. We beslissen vaak snel en dan is het afwachten of dat de juiste keuze is geweest. Na een zekere periode ging het toch lopen, en dat is fijn.'' De showroom is enkel op afspraak te bezoeken (voor B2B-klanten).

Groei export ScandinaviĆ« 
Onlangs werd bekend dat de meubeldetaillisten een goed jaar hebben gedraaid. Ook Just Design heeft hier de vruchten van geplukt. ''Vorig jaar sloten we af met een plus, maar dit jaar met een dikke plus.''

De producent heeft naast Nederland ook groei gezien in de export naar Scandinaviƫ. Dit komt volgens Jan door het feit dat de retailers daar de keuzemogelijkheden van alle stoffen nog niet zo kennen, als dat we dat hier in Nederland hebben. ''Wij hebben daar direct op ingespeeld, naast goede agenten die daar werkzaam zijn voor ons.''

De meubelproducent hoopt de groei voort te zetten. ''Dit gaan we doen door ons merk nog beter in de markt te zetten. Nieuwe modellen presenteren met ons nieuw veringsysteem DuraFlex. Dat bestaat uit plastic strips met een verharde kern. Het wordt toegepast in de medische wereld en in zitmeubels zorgt het voor een actieve, zachte zitting. Het mooie van dit systeem is dat het zijn veerkracht behoudt. Ik kan wel zeggen dat het een groot succes is. We blijven ons als bedrijf continu ontwikkelen."

Projectmarkt
Naast het eigen merk meer bekendheid geven in de Nederlandse markt, wil Just Design zich in 2020 ook meer gaan richten op de toeleveranciers van de projectmarkt. ''We krijgen hier steeds vaker aanvragen voor binnen. Ik vind die markt wel heel interessant eigenlijk'', vertelt Jan. 

Tot slot zegt Jan blij te zijn met alles wat Just Design in de afgelopen tien jaar heeft bereikt. ''We zijn een klein bedrijf, willen ons merk groter maken en zijn blij met alles wat we tot nu toe bereikt hebben.''

In februari 2020 organiseert Just Design weer open showroom dagen.

Meer informatie:
Just Design
[email protected]
www.justdesign.nl