Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
De Architectuurguide neemt een bijzonder gebouw onder de loep

Beproefde bouwtechniek: energiepluswoningen

Energieplus bouwen is al lang geen visie meer, maar een beproefde bouwtechniek. Bovendien gelden er steeds strengere normen bij het bouwen van een huis dus je kunt na al maar beter de nodige duurzaamheidsmaatregelen nemen. Kampa is in Europa een begrip op het gebied van hoogwaardige, exclusieve woningbouw.Ingo Pahnke van Kampa: "Wij adviseren onze opdrachtgevers om verantwoordelijkheid te nemen voor hun energieverbruik. Bijvoorbeeld met een energiepluswoning, met zonnepanelen en stroomopslag."
Kampa is aannemer en architect tegelijkertijd en ontwerpt en bouwt een huis op maat. Het passiefhuis principe staat daarbij voorop.

Energiepluswoningen worden milieuvriendelijk, ecologisch en individueel ontworpen en met hoogwaardige kwaliteit gebouwd. Door de uitstekende isolatie van de buitenschil zijn ze zeer energiezuinig en duurzaam. Dankzij de hoge isolatiewaarde van de wanden en het dak en de inzet van de modernste installatietechniek kunnen ze meer energie opwekken dan verbruiken.De Kampa energiepluswoningen produceren meer energie dan er voor huishoudelijke apparaten, verwarming, warmwater en verlichting nodig is. De onafhankelijkheid van energieleveranciers wordt verder verbeterd door een stroomaccu (optioneel leverbaar in de Kampa-woning) met energiebeheersysteem waarmee opgewekte energie ook gebruikt kan worden bij zonloze uren.

Meer informatie:
De Architectuurguide
www.architectuurguide.nl