Tijdens de Salone del Mobile eerder dit jaar lanceerde Best Wool uit  Best het circulaire label Monasch. De vloerkledenproducent wil met de kleden laten zien dat luxe en duurzaamheid hand in hand gaan.
"Dat de kleden onder de noemer luxe vallen wordt onderstreept met de aanwezigheid op ‘s werelds grootste luxebeurs: Masters of LXRY in de RAI Amsterdam", vertelt een woordvoerder van Best Wool.

Best Wool zal verschillende designs van het label tonen en inzicht geven in het vakmanschap achter de productie. De Brabantse onderneming ontwikkelt al bijna 40 jaar wollen kleden en vloerbedekking.Monasch by Best Wool is het allereerste eigen designlabel van het bedrijf. Yvar Monasch, eigenaar van Best Wool, naar wie het kledenlabel is vernoemd: “Wij werken al sinds 1982 met ambachtslieden. Alle kleden van ons nieuwe label Monasch worden vervaardigd door experts op het gebied van tuften, design en materiaal. Wol is een geweldig duurzaam product dat veel te vaak wordt vergeten. De kleden zijn 100% recyclebaar zijn en wordt mede mogelijk gemaakt door de techniek van DSM Niaga."

Best Wool werkt enkel met de beste kwaliteit wol uit Europa en Nieuw-Zeeland. "Een wollen kleed is daarmee niet alleen een blikvanger: door de 100% natuurlijke bestanddelen draagt een wollen kleed bij aan een gezondere woon- en slaapomgeving. Rondzwevende, fijne deeltjes zoals stof, pollen en microplastics worden door de natuurlijke schubbenstructuur van wol gevangen en kunnen daarna worden opgezogen", besluit Yvar.

De collectie van Monasch bestaat uit dertien designs in meerdere kleuren.

Best Wool is van 12 tot en met 16 december aanwezig op Masters of LXRY, in hal 1 stand 31.  

Meer informatie:
Best Wool
info@bestwoolcarpets.com  
www.bestwoolcarpets.com