Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
'Een onverwachte samenwerking over geloof, hoop en liefde'

Aparte samenwerking Royal Delft en tatoeëerder

"Delfts Blauw aardewerk en tatoeages is misschien niet de meest voor de hand liggende combinatie, echter hebben ze meer gemeen dan gedacht. Er zijn parallellen te vinden in onder andere oorsprong, betekenis, ambacht en meesterschap", vertelt een woordvoerder van Royal Delft.

Daarom presenteren Royal Delft en Schiffmacher Tattoo Heritage de Schiffmacher Royal Blue Tattoo. Deze expositie wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Delft en in samenwerking met de Hartstichting. Speciaal voor deze samenwerking heeft Henk Schiffmacher met de meesterschilders van Royal Delft een aantal unieke objecten gemaakt, waar de twee werelden elkaar letterlijk raken. Een onverwachte samenwerking over geloof, hoop en liefde. 



"Inkt verbindt. Gelaagd, diepgeworteld en met respect een ode aan het Delfts Blauw en de kunst van het tatoeĆ«ren. Een unieke samenwerking tussen twee traditionele ambachten uit een oude wereld. Overzees hier naartoe gehaald vanuit het oosten. Rijk aan cultuur, traditie en symboliek. Kunstvormen die eenmalig handmatig worden aangebracht. Met naald in de huid of met penseel op het biscuit", vervolgt de woordvoerder.   

De expositie is tot en met 15 maart te zien bij Royal Delft. Een door Henk Schiffmacher ingesproken audiotour neemt de bezoeker mee op reis tussen twee werelden. Een randprogrammering bestaande uit schilder workshops, masterclasses, lezingen en een boek, vullen de expositie aan. Ook is er de mogelijkheid een eigen geloof, hoop en liefde tegel te schilderen. 



Schiffmacher Tattoo Heritage
Om het waardevolle en unieke culturele erfgoed van Henk Schiffmacher en zijn tattoo art te ontsluiten, toegankelijk en zichtbaar te maken voor de generaties van nu en van straks, is de Schiffmacher Tattoo Heritage opgericht. Ten behoeve van internationale kennisuitwisseling over betekenis, rituelen en verhalen die anders verloren dreigen te gaan. 

Meer informatie:
Royal Delft
info@royaldelft.com
www.royaldelft.com

Publicatiedatum: