De Woodville werkplaats en haar houtbewerkingsspecialisten ligt gevestigd in Oss. In de werkplaats realiseren de houtbewerkingsspecialisten, op basis van de wensen van de klant, eikenhouten en steigerhouten meubels. Een groot gedeelte van het assortiment bestaat uit houten tafels.
Deze tafels kunnen gebruikt worden als eettafel, maar zijn ook uiterst geschikt als werktafel, kantinetafel, kantoortafel of vergadertafel.

Duurzaamheid
Bij de productie en selectie van de eikenhouten en steigerhouten meubels wordt er gekeken naar de duurzaamheid van het hout, wat samenhangt met de duurzame productie van de houten meubels. Bij Woodville is het namelijk van belang dat er rekening gehouden wordt met het milieu. Dit doen zij door geen splinter te verspillen. Al het materiaal voor de eiken en steigerhouten meubels worden in gebruik genomen en worden gerecycled in andere meubels.Op maat
De specialisatie van Woodville is het op maat maken van houten tafels, of deze tafels nu rond, ovaal, rechthoekig of vierkant zijn, dat vormt geen obstakel. Ook bieden zij de mogelijkheid om een houtbehandeling toe te passen aan het massief eikenhouten tafelblad. Deze biedt bescherming aan de eiken tafel en geeft de tafel een transparante, grijze, witte of zwarte tint. Tot slot is de tint van het onderstel ook te bewerken, hierop kan een zwarte of witte poedercoat op toegebracht. Mass customization
Anno 2019 wilt niemand een kopie van een tafel van de buurman, familielid of vriend. Om de keuzes te kaderen binnen de mogelijkheden van de werkplaats hanteert Woodville 'mass custimization'. Dit houdt in dat er een aantal vaste opties zijn, die de klant iets beperkt in de vrijheid in het samenstellen van een tafel. Alsnog is de kans dat er een tafel exact hetzelfde is 0.00001%.

Er zijn verschillende opties waardoor de creativiteit van de klant verwerkt kan worden in de tafel. De klant kan er bijvoorbeeld voor kiezen om een foto of afbeelding opsturen en dat na te laten maken.Stijltrends
Bij Woodville merken ze dat een van de grootste stijltrends in de houten meubel branche de Scandinavische en industriƫle stijl is.
De Scandinavische stijl identificeert zich in de keuze van een houten tafelblad met houten poten waarbij de variatie kan zitten in het type hout, kleur van tafelblad of tafelpoten en de accessoires op tafel.
De industriƫle stijl identificeert zich in de combinatie van hout en metaal, een tafelblad met metalen poten of onderstel.Meer informatie:
Woodville
info@woodville.nl
www.woodville.nl