Eemy Architecture and Design heeft een veerkrachtig huis van bamboe gecreëerd dat bestand is tegen zwaar weer. Delta werd gemaakt in samenwerking met de Wereldbank, Build Academy, Airbnb en GFDRR. De constructie kan zich terugtrekken wanneer het te maken krijgt met extreme omstandigheden, net zoals een schildpad zich terugtrekt in zijn schild. 

Eemy heeft de Filippijnen gebruikt als een voorbeeld voor gebieden die vatbaar zijn voor natuurrampen en is geïnspireerd door de kracht van traditionele Filipijnse Bahay Kubo huizen. De piramidevorm van Delta maakt de constructie beter bestand tegen aardbevingen, terwijl de basis verhoogd is om bestand te zijn tegen hoog water. In extreme weersomstandigheden kan het huis de helft kleiner worden en transformeren in een ‘super veerkrachtige’ compacte piramide.

Het huis doet dit door een reeks opvouwbare ‘bamboetenten’ die kan worden uitgebreid of teruggevouwen op de hoofdstructuur (40 vierkante meter). Wanneer de constructie uitgebreid wordt tot zijn volledige grootte (80 vierkante meter), kunnen de driehoekige vensters en ‘vleugels’ worden gebruikt als zonneschermen, droogrekken, marktkramen en verbonden worden om overdekte binnenplaatsen te creëren.

Het gebruik van bamboe doet denken aan de traditionele Filipijnse Bahay Kubo huizen. De primaire structuur bestaat uit bamboepalen (12 cm diameter) met spanten ertussen voor extra stabiliteit. De bamboe wordt ook behandeld met een booroplossing, een natuurlijk voorkomende zoutoplossing die de bamboe onverteerbaar maakt voor insecten. Eemy zegt dat het ontwerp binnen 28 dagen kan worden gebouwd.

Meer informatie:
Eemy
info@eemyoffice.nl 
www.eemyoffice.nl