Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Constructie kan zich terugtrekken als een schildpad"

Bamboehuis bestand tegen extreme weersomstandigheden

Eemy Architecture and Design heeft een veerkrachtig huis van bamboe gecreëerd dat bestand is tegen zwaar weer. Delta werd gemaakt in samenwerking met de Wereldbank, Build Academy, Airbnb en GFDRR. De constructie kan zich terugtrekken wanneer het te maken krijgt met extreme omstandigheden, net zoals een schildpad zich terugtrekt in zijn schild. 

Eemy heeft de Filippijnen gebruikt als een voorbeeld voor gebieden die vatbaar zijn voor natuurrampen en is geïnspireerd door de kracht van traditionele Filipijnse Bahay Kubo huizen. De piramidevorm van Delta maakt de constructie beter bestand tegen aardbevingen, terwijl de basis verhoogd is om bestand te zijn tegen hoog water. In extreme weersomstandigheden kan het huis de helft kleiner worden en transformeren in een ‘super veerkrachtige’ compacte piramide.

Het huis doet dit door een reeks opvouwbare ‘bamboetenten’ die kan worden uitgebreid of teruggevouwen op de hoofdstructuur (40 vierkante meter). Wanneer de constructie uitgebreid wordt tot zijn volledige grootte (80 vierkante meter), kunnen de driehoekige vensters en ‘vleugels’ worden gebruikt als zonneschermen, droogrekken, marktkramen en verbonden worden om overdekte binnenplaatsen te creëren.

Het gebruik van bamboe doet denken aan de traditionele Filipijnse Bahay Kubo huizen. De primaire structuur bestaat uit bamboepalen (12 cm diameter) met spanten ertussen voor extra stabiliteit. De bamboe wordt ook behandeld met een booroplossing, een natuurlijk voorkomende zoutoplossing die de bamboe onverteerbaar maakt voor insecten. Eemy zegt dat het ontwerp binnen 28 dagen kan worden gebouwd.

Meer informatie:
Eemy
info@eemyoffice.nl 
www.eemyoffice.nl

Publicatiedatum: