Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Op dakoppervlak van 50.000 m2

Woonboulevard Poortvliet kiest voor groen en plaatst 8200 zonnepanelen

Woonboulevard Poortvliet heeft dit jaar 8200 zonnepanelen laten plaatsen op het 50.000 vierkante meter grote dakoppervlak. De Saman Groep uit Zierikzee heeft deze taak op zich genomen en voltooid. Met de zonnepanelen kan de retailer volledig zelf voorzien in de stroombehoefte van de showrooms, kantoren en de verschillende magazijnen. 

Directeur Hermen Bouman: ''Deze stap hebben we puur gezet om onszelf te kunnen voorzien van energie. Ook zijn we aan het onderzoeken of deze stap rendabel is voor ons logistiek centrum in Sint Maartensdijk (Zeeland). Dat gaat om een dakoppervlakte van 28.000 m2. Een stuk kleiner dus, maar daar is ook veel minder energie nodig, als sfeerverlichting etc. Daarnaast zijn we aan het kijken hoe we als bedrijf een bijdragen kunnen leveren aan duurzaamheid: verminderen van verpakkingsafval en hoe we onze bestelbussen, vrachtwagens en ander bedrijfsvervoer elektrisch kunnen laten rijden in de toekomst. Maar dit zijn nog verre toekomstplannen.''

De Saman Groep heeft deze grote klus niet alleen gerealiseerd. De organisatie werkte hier samen met toeleverancier SolarToday en van Der Valk Solar Systems. 

Meer informatie:
Woonboulevard Poortvliet
[email protected] 
www.woonboulevardpoortvliet.nl 
www.samangroep.nl