Flokk Group heeft een overeenkomst gesloten om de Amerikaanse fabrikant 9to5 Seating over te nemen. Door deze overname breidt Flokk, een toonaangevende Europese fabrikant van kantoorstoelenproducten, zijn voetafdruk op de Amerikaanse markt uit en ondersteunt het zijn internationale groeistrategie.

Flokk stimuleert de consolidatie van de gefragmenteerde werkplaatsmeubelindustrie, een reis die de groep heeft gebracht van een Scandinavische speler naar een Europese marktleider met vandaag meer dan NOK 3,0 miljard (EUR 300 miljoen) aan inkomsten.

“We zijn erg verheugd dat het 9to5 Seating-team met ons mee gaat op ons groeipad. 9to5 Seating past goed bij Flokk en heeft de afgelopen jaren een indrukwekkende staat van dienst met een hoge omzetgroei dankzij gerichte productontwikkeling en superieure productiemogelijkheden. 9to5 Seating heeft een uitstekend stand-alone platform gebouwd voor verdere groei, en door gebruik te maken van de uitgebreide knowhow van Flokk op het gebied van productie, logistiek en go-to-market, zijn we ervan overtuigd dat we 9to5 Seating kunnen helpen verder te groeien en zijn hoge ambities voor de toekomst te realiseren", zegt Lars I. Røiri, CEO van Flokk.

Afkomstig uit een groep Scandinavische merken (HÅG, RH en RBM) met enkele van de meest efficiënte fabrieken in de industrie in Røros (Noorwegen) en Nässjö (Zweden), bouwt Flokk een toonaangevende internationale werkplaatsmeubelgroep zowel organisch als door actief gebruik van M & A. De groep heeft eerder de Zweedse bedrijven Malmstolen en Offecct, de Benelux-marktleider BMA, de Zwitserse marktleider Giroflex en de Poolse marktleider Profim overgenomen. Met de acquisitie van 9to5 Seating breidt Flokk zijn voetafdruk uit op de belangrijke Amerikaanse markt, die verreweg de grootste markt is voor kantoorstoelenproducten ter wereld met een jaarlijkse omzet van meer dan 40 miljard NOK (4,8 miljard USD).

9to5 Seating, opgericht in Californië in 2004, heeft zich ontwikkeld tot een gevestigde fabrikant van producten voor kantoorstoelen op de Amerikaanse markt. Het bedrijf heeft het vermogen ontwikkeld om stijl, waarde en kwaliteit te combineren. Het integreert uitgebreide flexibiliteit en aanpassing in zijn productontwikkelingsbenadering om te kunnen voldoen aan de uitgebreide zitbehoeften van het moderne kantoor. Het bedrijf heeft het afgelopen decennium meer dan marktgroei gerealiseerd en genereert momenteel ongeveer 500 miljoen NOK (55 miljoen USD) aan jaarlijkse omzet. Het bedrijf heeft een landelijk distributienetwerk van meer dan 1.000 dealers opgezet en heeft ongeveer 300 werknemers in dienst op zijn productielocaties in Los Angeles, Californië, en in Guangdong, China.

“We zijn verheugd om lid te worden van de Flokk Group, een internationaal huis van merken gespecialiseerd in zitplaatsen. Dit versterkt de inzet van 9to5 Seating om groei en ontwikkeling te versnellen. Ons management zal waarde blijven creëren voor onze klanten, als een topprioriteit, terwijl het de kansen van medewerkers verbetert en slimme zitoplossingen op de markt blijft brengen", zegt Dara Mir, CEO van 9to5 Seating. De heer Mir blijft de CEO en minderheidsaandeelhouder van het bedrijf.

“Met de overname van 9to5 Seating zullen we nog een belangrijke stap zetten om een ​​echte internationale krachtpatser in deze industrie te worden. 9to5 Seating is een goed geleide, snelgroeiende onderneming met sterke marktposities die substantiële waarde voor de groep zullen opleveren", concludeert de heer Røiri.

Meer informatie:
www.flokk.com