Martin Steininger heeft een nieuwe keuken ontworpen die is uitgerust met een hightech smart-touch paneel.
Design is oriëntatie, design is differentiatie, de keukens van Steininger stellen hoge kwaliteitseisen, ze vallen duidelijk op en stellen normen die weer verlegd worden. Hetzelfde geldt voor het nieuwe keukenmodel van Steiniger: Fold. Fold is een vormsterk statement met kubistisch oppervlak gemaakt van tombac, een gouden en glinsterende koperen afwerking. De legering is gemaakt met behulp van een computergebaseerde methode - op een fractie van een millmeter nauwkeurig met de hand voorbereid en geperfectioneerd. Op deze manier lijkt de iconische keuken te zweven. Het ontwerp is helder, puristisch, eenvoudig en toch zeer functioneel. Het keukenmodel Fold zal ook beschikbaar zijn in andere metalen en legeringen.

Leefruimte en keuken
Keukens zijn het middelpunt van een huis. Vaak zijn ze gekoppeld aan de leefruimte, het creëren van een centrale plek om te koken, vergaderen en te ontspannen.De moderne keuken
is niet langer alleen gericht op koken. Deze ontwikkeling weerspiegelt de veranderde perceptie van dit onderwerp. Historisch gezien werd koken gezien als een noodzaak. In deze moderne tijd heeft koken aanzien en waardering. Wie kookt neemt de tijd, focust en vindt rust na een werkdag. Het genot van eten en koken staat op de voorgrond. Vandaag de dag heeft koken samen met familie of vrienden een belangrijke plaats in het sociale leven - dit wordt ook weerspiegeld in het ontwerp van de keukens. De keuken is een habitat en communicatie-eiland. Als centrale leefruimte is de keuken een sociale ontmoetingsplaats voor het gezinsleven en een communicatieve hub.

Zuiver en sterk
Bij Steiniger is elke keuken uniek, de geselecteerde materialen spelen een belangrijke rol. Als het gaat om duurzaamheid en esthetiek, blijft tombac ongeëvenaard. Het oppervlak is gemakkelijk te reinigen, hygiënisch en geurloos. Het hoogwaardige staaloppervlak is immuun voor intense temperatuurverschillen.

Iconen van de keuken
Puristische elegantie en een reflecterende metalen afwerking kenmerken het uiterlijk van dit nieuwe keukenmodel. Door nauwkeurige computergebaseerde fabricagetechnologie wordt metaal gevormd in verschillende vormen die een fascinerende keuken creëren. Een precieze computergebaseerde productietechnologie vormt de metalen materialen van verschillende tinten in een fascinerend keukenobject.


De ontwerptaal van het keukenblok herinnert je aan de kunst van het vouwen van papier. Met Fold presenteert Steininger de keuken in zijn kenmerkende ontwerp: als een sculpturaal object. Je zou denken dat de functie de vorm volgt, maar de vorm weet de functie te verbergen. Achter de puristische esthetiek bevinden zich soepele laden, technische verfijningen en spannende details.Meer informatie:
Steininger.Designers 
office@steininger-designers.at 
www.steininger-designers.at