Velux introduceert het Active with Netatmo systeem. Dit is een smarthome-systeem dat helpt binnenshuis een beter en gezonder klimaat te creëren. Door de connectie met Google Assistant is Velux Active nu ook zichtbaar in de Google Home-app en kan eenvoudig via spraakopdrachten aan worden bediend. 

De slimme klimaatsensoren meten de concentratie CO2, luchtvochtigheid en temperatuur in huis. Het systeem verbetert het binnenklimaat door deze informatie te koppelen aan lokale weersverwachtingen en bepaalt zo of elektrische dakramen, lichtkoepels, raamdecoratie, buitenzonweringen of rolluiken open of dicht moeten gaan.

“Veluc Active streeft ernaar de gebruikerservaring van al onze producten te verbeteren. Deze nieuwe connectie tussen het Active systeem en Google Assistant biedt gebruikers nog meer gemak en functionaliteiten en verbetert hun binnenklimaat en woonervaring door eenvoudige of automatische bediening", zegt Vince Kers, productmanager bij Velux Nederland.

Gepersonaliseerde instellingen
Naast het gebruik van automatische instellingen kan Active ook worden aangepast aan persoonlijke dagelijkse routines. De geavanceerde algoritmen die worden gebruikt kunnen worden ingesteld op vooraf gedefinieerde tijdstippen. Dit betekent dat het systeem op specifieke tijden zijn werk kan doen bijvoorbeeld wanneer extra frisse lucht nodig is tijdens het slapen of als iemand thuiswerkt. 

Creëer een comfortabele woonomgeving
"Wetende dat we 90% van onze tijd binnenshuis doorbrengen, is het comfort in onze woningen zeer belangrijk. We weten dat het essentieel voor onze gezondheid is om frisse lucht binnen te laten en voldoende te ventileren en luchten. Vooral tijdens de wintermaanden is het om verschillende redenen goed om je binnenklimaat met behulp van stembesturing te verbeteren", besluit Vince.

Over Velux Active
Velux Active with Netatmo kwam tot stand in nauwe samenwerking met het Franse techbedrijf Netatmo en is het eerste smart home systeem voor dakramen die te koppelen is aan Google Home en Apple HomeKit. Het systeem ontving twee prestigieuze CES Awards tijdens de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas. De prijzen werden toegekend in de categorieën ‘Smart Home en Eco-ontwerp’ en ‘Duurzame Technologieën’.

Meer informatie:
Velux
www.velux.nl