Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

'Goede resultaten JYSK ondanks bewogen jaar'

175 nieuwe winkels en een grote toename van klanten zorgden ervoor dat de totale omzet van JYSK het afgelopen boekjaar groeide tot EUR 3,794 miljard, terwijl de EBIT-winst neerkwam op EUR 436 miljoen.

Het 40-jarig jubileum, de opening van de eerste JYSK-winkel in Ierland en het besluit om de twee bedrijfsonderdelen JYSK Nordic en DÄNISCHES BETTENLAGER samen te voegen, zijn slechts enkele belangrijke gebeurtenissen van het laatste boekjaar van JYSK.

Een jaar waarin JYSK ook afscheid moest nemen van Lars Larsen, die het bedrijf in 1979 oprichtte. "Terugkijkend op het boekjaar 2018/19 kan ik zeker zeggen dat het een van de meest bewogen jaren in de geschiedenis van JYSK is geweest", zegt president en CEO, Jan Bøgh.

Toenemende omzet
Hij is verheugd dat het bedrijf, zich nog steeds positief ontwikkelt en dat de omzet met 6,3 procent is gestegen.

“Er werd verwacht dat het resultaat iets lager zou zijn dan vorig jaar. Dit is onder andere het gevolg van zeer grote salarisverhogingen in Midden- en Oost-Europa, evenals aanzienlijk hogere distributiekosten, zowel in verband met het transport van magazijn naar winkel als directe distributie naar klanten”, aldus Bøgh.

“Tegelijkertijd hebben we zeer grote investeringen gedaan. Zowel in termen van IT om ervoor te zorgen dat JYSK tot de beste behoort als het gaat om online winkelmogelijkheden, en in de vorm van de opening van een nieuw distributiecentrum in Bozhurishte in Bulgarije, de oprichting van een recordaantal nieuwe winkels en de opening van JYSK in Ierland."

Boven verwachting
De opening van Ierland in april overtrof alle verwachtingen en het aantal klanten overtrof de verwachtingen aanzienlijk. “De opening in Ierland was iets heel speciaals. Zowel omdat het plaatsvond op de 40e verjaardag van de oprichting van JYSK, maar ook omdat Ierland de laatste grote markt in Europa was zonder JYSK-winkels. Helaas werd de opening in Ierland ook de laatste landopening voor onze oprichter, die in augustus overleed. De aandacht die we kregen in verband met het overlijden van Lars Larsen was ontroerend”, zegt Bøgh.

Grote taak
Hij verklaart ook dat JYSK onvermoeibaar zal blijven werken aan het realiseren van Lars Larsen's visie om 5.000 winkels te hebben, onder andere door te zorgen voor de succesvolle integratie tussen de twee business units JYSK Nordic en DÄNISCHES BETTENLAGER. “Het is een fusie tussen twee solide bedrijven met goede resultaten en getalenteerde medewerkers. Dit verandert echter niet dat het een zeer grote taak is en dat de komende jaren zowel tijd als geld in de consolidatie moet worden geïnvesteerd. We moeten onder andere onze IT-systemen met elkaar verbinden”, zegt Bøgh.

Nieuwe kansen
Hij legt echter meer de nadruk op het feit dat de fusie veel nieuwe kansen biedt. “De landen onder DEENSE BEDTENLAGER worden gekenmerkt door een assortiment aangepast aan de Duitse markt. Door klanten nog meer Scandinavisch design aan te bieden in Italië, Frankrijk en Spanje, kunnen we hopelijk de perceptie van JYSK verbeteren”, aldus Bøgh.

Meer informatie:
Jysk
www.jysk.com

Publicatiedatum: