Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Tijdens de laatste editie pakt designbeurs extra uit

OBJECT R'dam designwalhalla voor liefhebbers

Nederland bruist van het designtalent; van jonge aanstormende ontwerpers tot wereldberoemde namen. Voor de derde en laatste keer presenteert de Rotterdamse designbeurs OBJECT een selectie designobjecten in het monumentale HAKA-gebouw. Daarna wordt dit markante rijksmonument door Dudok Groep herontwikkeld. Architect Wessel de Jonge is verantwoordelijk voor de transformatie van het pand.Maar voor die tijd wordt van vrijdag 7 tot en met zondag 9 februari 2020 het gebouw nog één keer van onder tot boven gevuld met design. Meer dan honderdvijftig ontwerpers tonen hier bijzondere meubels, interieurproducten en lichtontwerpen, evenals sieraden, textieldesign en grote architecturale installaties.

Krenten uit de pap
Nederland kent een rijke ontwerptraditie. Toch zijn er maar weinig galeries en beurzen waar de liefhebber en verzamelaar zijn hart op kan halen. OBJECT presenteert een prikkelende selectie designobjecten, die zowel te kijk als te koop staan, en trekt elk jaar bijna 10.000 bezoekers uit Nederland en daarbuiten. Directeur en curator Anne van der Zwaag stelt elke editie het aanbod samen:
"We presenteren bezoekers een bijzondere mix van limited editions en one-offs op het grensvlak van design, kunst, mode en architectuur. OBJECT is geen doorsnee beurs maar een gecureerd platform voor de liefhebber van bijzondere, mooie en duurzame objecten voor in en rond het huis. Bij ons kom je om je te laten inspireren, jong talent te ontdekken, een uniek stuk te kopen en het verhaal van de ontwerpers zelf te horen. De focus ligt op originele concepten, slimme materiaaltoepassingen en verrassende kleurcombinaties."Prikkelende mix

In bijna tien jaar tijd heeft OBJECT zich ontwikkeld tot een van de meest belangrijke events op de designkalender. Bekende Nederlandse labels en interieurwinkels zoals Functionals, Vij5 en Van Waay & Soetekouw presenteren hun visie op interieur. Maar ook nieuwe spelers zoals Puik, Apptum en het duurzame label Occony doen mee. Daarnaast zijn een flink aantal gevestigde studio's van de partij waaronder Thier&VanDaalen, Annebet Philips, Wandschappen, Bas Vellekoop, PeLiDesign, House of Thol en Morgan Ruben. De beurs staat inmiddels ook bekend als springplank voor een nieuwe lichting ontwerpers die zich in Rotterdam voor het eerst presenteren.  

Oog voor talent
Honderden jonge ontwerpers studeren jaarlijks af aan de Nederlandse designopleidingen, waar Van der Zwaag elk jaar veelbelovend talent scout. Opvallend is het aantal internationale ontwerpers dat op OBJECT zijn debuut maakt. Bijna 50 aanstormende ontwerpers presenteren hun werk voor het eerst op OBJECT. 

Bruisend Vierhavensgebied
Deze laatste editie van OBJECT pakt de designbeurs extra uit. Op vrijdag vinden er verschillende studiobezoeken bij bekende Rotterdamse ontwerpers in het gebied plaats, met aansluitend een avondprogramma in de nabijgelegen creatieve hotspot Weelde. Op zaterdag zijn zowel de ateliers van Daan Roosegaarde als de Keilewerf 2 geopend. Zondag vinden in het HAKA-gebouw speciale architectuurrondleidingen plaats. Na OBJECT wordt gestart met de herbestemming.

OBJECT Rotterdam vindt plaats van vrijdag 7 t/m zondag 9 februari van 11.00-19.00 uur in HAKA-gebouw in Rotterdam. 

Meer informatie:
OBJECT
info@objectrotterdam.com  
www.objectrotterdam.com

Publicatiedatum: