Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Lämmert de Jonge, eigenaar b2bchesterfield.com:

''Heeft Chesterfield de Brexit veroorzaakt?"

Het merk "The Chesterfield Brand" is het enige gerenommeerde Chesterfield merk in meubelland, met terugkerende ruitenpatronen en knopen. De meubels worden geproduceerd op ambachtelijke en eerlijke wijze in onder andere Engeland, Azië en elders in Europa. Alle geproduceerde meubelen dragen dit merk en het certificaat van authenticiteit.

Lämmert de Jonge, eigenaar van chesterfield BV: ''Wij zijn de enige producent en verkoper in Nederland van dit merk meubelen.'' Alle productie van de met ons samenwerkende chesterfield fabrikanten vinden onder dit merk plaats. Het hoofdkantoor van The original chesterfield factory LTD is gevestigd in de Engelse plaats Chesterfield.

Links Lämmert de Jonge, eigenaar van chesterfield B.V.

Certificaat
The Chesterfield Brand heeft een uniek certificaat dat gedrukt is op gewaarmerkt papier van The Chesterfield Brand: certificaat, lakzegel,  productienummer, collectie vermelding en een handtekening van de merk gerechtigde. Bij overdracht of verkoop binnen de gestelde garantie-termijn loopt deze termijn door.

Chesterfield.com en House of Chesterfield 
Chesterfield.com is werkzaam in 40 landen en heeft 43 showroomlocaties. Deze zijn het exclusief verkoopkanaal van The Chesterfield Brand meubelen: direct van de fabrikant naar de consument. Daarnaast is het mogelijk te experimenteren binnen de Chesterfieldstijl. Met het 'Ontwerp je Chesterfield' programma is het mogelijk een Chesterfield meubel volledig naar persoonlijke wens te ontwerpen. ''Onze bestellingen bestaan voor 85% uit specials (ander knoopje, kussen of kleur) en 15- 20% uit standaard Chesterfield modellen."

Daarnaast is er nog House of Chesterfield. Deze is volgens Lämmert opgericht zodat de klant in drie klikken online een Chesterfield meubel kan bestellen. Dit zijn voornamelijk standaard modellen. ''Deze manier willen we ook in 15 andere landen gaan uitbrengen en ik hoop dat dit eind februari 2020 staat.''Nieuw doel voor ogen
Tien jaar geleden kwam Lämmert erachter dat de B2B doelgroep op dat moment niet werkte. ''We hadden veel omzet, maar geen winst.  We moesten een enorme voorraad aanleggen, zonder aanbetaling en dat in een krimpende markt, waarin financiering onmogelijk was. Dat was een ellende! Daar zijn we toen mee gestopt waarna we ons zijn gaan focussen op de particuliere markt. Die staat ondertussen.''

Het nieuwe doel is nu opnieuw de B2B bereiken. Lämmert: ''We willen het inkoopkanaal worden voor de B2B en meer gaan samenwerken met bijvoorbeeld stylisten, interieurarchitecten en retailers. Wij noemen hen geen klant, maar Chesterfield Partners. We gaan samen met hen het traject in om het einddoel te bereiken. Daarnaast kunnen we hen ontzorgen: we kunnen namelijk de gehele aansprakelijkheid en garantie voorwaarden van de B2B-klant overnemen. We willen hét inkoopplatform worden voor de Chesterfield meubelen welke afkomstig zijn van vele fabrikanten maar dan wel voorzien van ons merk "The Chesterfield Brand" met zijn kwaliteits- en garantie voorwaarden.''

Aanstaande Brexit. Problemen?
De Brexit zit eraan te komen. Volgens Lämmert ervaart het van oorsprong Engelse bedrijf hier geen hinder van. ''Juist die Brexit zorgt er eigenlijk voor dat Chesterfield weer picture staat".

''Wij zouden enkel met de logistiek wat problemen kunnen verwachten. Het kan zijn dat een klant drie weken langer moet wachten op een bank. Wat wij voornamelijk doen is maatwerk en daar kun je niet op gaan inkopen. Daar zouden we dan duidelijk in moeten communiceren naar de klant toe.'' Het bedrijf verwacht geen grote problemen omtrent de Brexit. 

Lämmert: "Hierbij nodig ik iedere B2B relatie die chesterfield meubelen wil verkopen uit: meld je aan en wordt Chesterfield Partner bij b2bchestfield.com".

Meer informatie:
Chesterfield
info.nl@b2bchesterfield.com  
www.b2bchesterfield.com