Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Grohe gaat vanaf 2020 CO₂-neutraal produceren

"Het afgelopen jaar heeft Grohe nieuwe standaarden geïntroduceerd in de industrie en een integrale benadering van duurzaamheid toegepast. Dit met betrekking tot medewerkers, klanten, procedures, producten en de maatschappelijke bijdrage van het bedrijf", laat een woordvoerder van Grohe weten. "Het doel van Grohe om in 2020 als eerste toonaangevende producent van sanitair een koolstofneutrale productie te hebben bereikt, komt hiermee steeds dichterbij." 

In het kader van ‘Grohe goes Zero’ stapten afgelopen juli alle vijf de productievestigingen, verspreid over de hele wereld, en de logistieke centra in Duitsland over op groene stroom. Ook heeft het een nieuw testlaboratorium gebouwd in Hemer waar verschillende geavanceerde technologieën geïmplementeerd zijn die bijdragen aan het duurzaamheidsprogramma. 

Investering
“Fabrikanten zoals Grohe zijn meer dan ooit verantwoordelijk om te streven naar duurzaamheid”, zegt Thomas Fuhr, Ceo Grohe AG.
“Al jaren investeren we in onderzoek en ontwikkeling om slimme, duurzame oplossingen te creëren. Ook richten we ons op een efficiëntere supply chain waarbij hulpbronnen bespaard blijven. Met Grohe goes Zero geven we nu een voorbeeld voor de gehele branche. We pakken de CO₂-uitdaging actief aan door emissies te vermijden en, als dat niet mogelijk is, deze te compenseren.”Zilveren certificaat
Het duurzaamheidsinitiatief sluit feilloos aan bij de talrijke maatregelen die reeds in de fabrieken plaatsvinden. Deze maatregelen verkleinen de CO₂-voetafdruk op de lange termijn en stimuleren het behoud van natuurlijke hulpbronnen: niet alleen is geïnvesteerd in blokverwarming en energiecentrales, het merk ontving ook een zilveren certificaat van de German Sustainable Building Council voor de uitbreiding van de fabriek in Klaeng (Thailand).

3d-metaaldrukproces
De fabrikant maakt gebruik van geavanceerde technologieën die bijdragen aan duurzaamheid, zoals het materiaalbesparende 3D-metaaldrukproces dat dit jaar is gelanceerd. Dankzij dit innovatieve proces kan het gewicht van de kranen met 55% teruggedrongen worden. Hierdoor is de fabrikant in staat om de energie-efficiëntie met 24% te verhogen en de broeikasgassen met 40% te verminderen sinds de introductie van het duurzaamheidsprogramma in 2014. 

India en Malawi
Het ondersteunen van twee compensatieprojecten is een andere stap om de, tot nu toe, onvermijdelijke CO­₂-uitstoot te compenseren. Eén project vindt plaats in het noorden van India, waar elektriciteit afkomstig van kolengestookte centrales wordt vervangen door elektriciteit opgewekt met een waterkrachtcentrale. Daarnaast wordt er in het Afrikaanse Malawi een project uitgevoerd dat boorgaten moet herstellen en onderhouden voor de productie van schoon drinkwater. Het WWF zal erop toezien dat deze projecten voldoen aan strenge voorwaarden en volgens de Gold Standard worden uitgevoerd. Naast het verminderen van CO₂ dragen de maatregelen ook bij aan een duurzame, ecologische en sociale ontwikkeling van de projecten.

Meer informatie:
Grohe
www.grohe.com

Publicatiedatum: