"Ons bedrijf heeft een wereldprimeur", laat een trotse woordvoerder Laurens Vermeulen van Xinnix Door Systems weten. Het bedrijf heeft tijdens de laatste brandtest het eerste magnetische antipaniekslot met EI1 certificatie (brandwerend normen die gelden in België en over heel Europa gebruikt kunnen worden) ter wereld op markt gebracht. "Dit antipaniekslot is in een dubbele Xinnix deur getest geweest. Dit slot kan dus voor zowel enkele als dubbele, brandwerende als niet-brandwerende deuren gebruikt worden", laat hij weten."We blijven verder investeren in onze testen voor gecertifieerde deuren voor brandwerende en akoestische toepassingen", vervolgt Laurens. "Tijdens onze laatste test in september hebben we een dubbele brandwerende deur succesvol getest gedurende 45 minuten (EI145). In deze deurcombinatie werd tevens een magnetisch antipaniekslot getest. Dit slot ontgrendelt in geval van paniek een volledig gesloten deur door het gebruik van de deurkruk. Gebruik van zo’n type sloten is voornamelijk gericht op openbare gebouwen, hotels, ziekenhuizen etc."
Deze magnetische versie is de éérste op de markt en combineert de esthetiek van de magneetsloten met de veiligheid voor panieksituaties. 

Het slot ontgrendelt een volledig gesloten deur door het gebruik van de deurkruk in geval van paniek. Op deze afbeelding is hiervan de werking te zien.

Deze sloten zijn uit voorraad leverbaar met RVS voorplaat.

Een bestelling van het correcte slot wordt bepaald door de vluchtrichting (Type A of Type B volgens tekening) en niét door de draairichting van de deur. In de vluchtrichting kan je immers zowel een links- als een rechtsdraaiende deur hebben.

De vluchtrichting geeft de zijde aan waar de kruk het slot volledig ontgrendelt. Om het slot te laten functioneren heeft de deur een kruk met gedeelde krukstift of een vaste knop-krukcombinatie met wisselstift nodig.

Veiligheid hoeft niet lelijk te zijn!

Een brandwerende Xinnixdeur met antipaniekfunctie toegepast in een ziekenhuis.

Meer informatie: 
Xinnix Door Systems
Gen. Deprezstraat 2
8530 Harelbeke Belgium
+32 (0) 56 735 000
info@xinnix.eu
www.xinnix.eu