De vijfde Joke Veeze Award zal in het teken staan van dessin ontwerp. In het kader van de enorme internationale aandacht in mode en interieur voor dessins, organiseert de Joke Veeze Foundation dit jaar een ontwerpwedstrijd voor originele en verrassende dessins.

Het dessin mag gebruikt worden op kledingstoffen, meubelstoffen, sjaals, wand- en vloerkleden, pakpapier of behang. Het ontwerp op papier moet vergezeld worden van een mock-up of een werkelijke uitvoering van het dessin op een stof of ander materiaal.Jury
Elke ontwerper kan 1 tot 3 ontwerpen inzenden. De eerste prijs bedraagt € 3.000,-. De tweede prijs bedraagt € 1.000,- en de derde prijs € 500,-.
De jury bestaat uit: Frans Ankone (stylist/vormgever), Kim Schipperheyn (ontwerper Vlisco), Edward van Vliet (Leolux meubelen) en Martijn Nekoui (directeur MOAM).

Voor wie?
De wedstrijd is bedoeld voor jonge, startende ontwerpers.
De maximum leeftijd is 28 jaar en de ontwerper mag maximaal drie jaar geleden een opleiding hebben afgesloten. De uiterste inzenddatum voor het ontwerp is 28 februari 2020.

De wedstrijd zal zijn hoogtepunt bereiken in april 2020 met een expositie van de beste inzendingen in Amsterdam. Tijdens de opening van de expositie vindt de prijsuitreiking plaats.

Over de Joke Veeze Foundation
Stichting The Joke Veeze Foundation is opgericht in 2013. De Stichting is genoemd naar Joke Veeze, oud-directeur van Akademie Vogue te Amsterdam. De Stichting ondersteunt modeactiviteiten in de ruimste zin van het woord en verleent financiële ondersteuning aan de ontwikkeling van modevormgeving en -styling in Nederland

Meer informatie:
Joke Veeze Foundation
jokeveezefoundation@gmail.com
www.jokeveezefoundation.nl