Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Houten fauteuil geïnspireerd op origami

Time is een houten fauteuil met hoge rugleuning die is gemaakt van glasvezel en houtfineer. De stoel is ontworpen door Alfredo Häberli. Het ontwerp is een kuip die wordt gekenmerkt door een stilistische balans en ergonomische kenmerken. Het frame van de fauteuil is gemaakt van geëmailleerd staal, en de kuip van gelaagd glasvezel en gefineerd eikenhout. Het kussen voor de Time-fauteuil is gemaakt van gewatteerde bekleding van stof of leer. 

"Het oude ambacht van origami, de kunst die papier in verschillende vormen transformeert door het te vouwen en te beeldhouwen, vormde de inspiratie voor Time . Het basisprincipe van dit project is in feite de transformatie van een eenvoudig tweedimensionaal vel in een driedimensionale schaal", vertelt Alfredo.
 
Flexibel en stevig, dankzij de geavanceerde technologieën die zijn ontleend aan snowboardproductie, wordt de schaal ondersteund door een slank metalen frame. Een kussen dat op de stoel rust voor meer comfort, verandert niets aan de goed doordachte ergonomische kenmerken van de fauteuil. Alfredo: "Met Time heb ik geëxperimenteerd met de nieuwste productietechnieken en in Alias ​​de ideale partner gevonden om een ​​nieuwe, eigentijdse taal te laten horen, waarbij zeer innovatieve inhoud naast een sterke menselijke component kan bestaan." 



Meer informatie:
Alfredo Haberli
www.alfredo-haeberli.com

Publicatiedatum: