In een circulaire bouweconomie worden producten en materialen zoveel mogelijk hergebruikt en het restafval geminimaliseerd. Wienerberger onthult op 13 februari 2020 hoe circulair bouwen met keramische bouwoplossingen meer dan ooit een duurzame keuze is en blijft.
"En Wienerberger gaat nog een stap verder. Met eenvoudige technieken en spitsvondige innovaties nemen we extra voorsprong om het hergebruik en waardebehoud van keramische bouwmaterialen te verankeren", laat een woordvoerder weten.

In een uitnodiging wordt een ieder opgeroepen om te komen ontdekken hoe Wienerberger's bouwoplossingen gemaakt zijn voor de circulaire economie en de bouwketen van morgen. "En hoe onze visionaire samenwerkingen en innovatieve bouwsystemen de toekomst van de bouwindustrie blijven inspireren. Met boeiende sprekers, concrete cases en verrassende ontdekkingen."

Wienerberger België maakt deel uit van de internationale Wienerberger groep. Het bedrijf werd opgericht in Wenen in het jaar 1819. Intussen is de groep uitgegroeid tot één van de grootste baksteenproducenten ter wereld met ook een sterke positie in de productie van kleidakpannen. Wienerberger streeft voortdurend naar vernieuwing met intelligente bouwconcepten en totaaloplossingen. De Wienerberger groep is actief aanwezig in 30 landen en stelt in 203 fabrieken circa 14.000 werknemers te werk.

Zowel door interne groei als door acquisities heeft Wienerberger op de Belgische markt van gevelstenen, binnenmuurstenen, kleidakpannen en -klinkers een sterke plaats ingenomen. Wienerberger België beschikt over 12 productievestigingen in ons land, met een totale personeelsbezetting van ca. 1.100 werknemers. De 18 kleigroeves liggen meestal in de nabije omgeving van de fabrieken. De hoofdzetel bevindt zich in Kortrijk. Enkele bekende merknamen van de groep: Terca, Desimpel, Porotherm en Koramic.

Meer informatie: www.wienerberger.nl