Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Om de schoonheid van Dubai te weerspiegelen"

Fernando Mastrangelo beeldhouwt met handgeverfde spiegels

Als gevolg van het geografische verhaal van de stad, debuteerde Fernando Mastrangelo met een trio van spiegels genaamd The Capital Collection bij Downtown Design als onderdeel van de Designweek van Dubai 2019.
De serie zet het gebruik van alledaagse materialen door de in Brookyln gebaseerde designer voort om te fungeren als culturele metaforen. Hoewel elk object uniek is, zijn ze verenigd in het gebruik van handgeverfd zand om sculpturaal gevormde elementen toe te voegen. Elk object weerspiegelt een ander verhaal over hoe Dubai een architecturale oase werd die is samengesmolten in een met zand bedekt landschap.

"Een intrinsiek onderdeel van mijn artistieke proces is het interpreteren van het landschap, de geschiedenis en de essentie van een unieke regio via mijn sculpturale taal", legt Fernando uit. 

Elke spiegel van The Capital Collection van Fernando Mastrangelo weerspiegelt een specifiek karakter dat Dubai definieert. Sahara is warm en rijk aan kleuren en verwijst naar de beroemde, intense zon en zand van de stad. Het lijkt op een juweel, met zijn zuivere gele zand dat over zijn gouden, zeer gepolijste spiegeloppervlak drijft. Marina definieert een duidelijk contrast tussen de twee elementen. Als een eerbetoon aan de belangrijke waterwegen van de stad weerspiegelt het stuk de relatie tussen dit water en het door mensen gemaakte stadsgezicht van Dubai. Het donkere, handvormige terrein dringt geleidelijk door over het diepe, betoverende blauw van de spiegel.

Tot slot viert aurora de unieke, levendigheid van de zonsondergangen die in Dubai worden gezien. een heldere spiegel wordt doorsneden door een spectrum van witte, roze en paarse tinten. het kleurlandschap trekt de aandacht en roept een gevoel van warmte op en een altijd aanwezige voorliefde voor de prachtige natuur van de stad.

Meer informatie:
Fernando Mastrangelo
www.fernandomastrangelo.com 

Publicatiedatum: