Forbo Flooring introduceert deze maand haar nieuwe Eternal vinylcollectie. "De collectie voorziet in oplossingen voor alle ruimten waar mensen werken, leven, ontspannen, genezen, leren en spelen. Doordat Eternal naadloos aansluit bij de specifieke functie van een ruimte, kunnen gebruikers zich er vrij en zorgeloos bewegen. De beschikbare kleuren en designs zijn zo gevarieerd, dat in iedere ruimte de gewenste sfeer kan worden gecreëerd", vertelt een woordvoerder van Forbo. 

De Eternal collectie biedt onder andere een volledig nieuwe kleurenlijn en vernieuwende hout-, beton-, marmer- en terrazzodessins. Forbo vervolgt: "Bovendien kunnen klanten zelf hun eigen vloer ontwerpen met Eternal Digital Print. Daarmee levert Forbo een, in de markt, ongekende, superscherpe en levendige printkwaliteit. Daarnaast heeft Forbo’s eigen Design Studio vier basisdesigns gemaakt die de klant zelf kan personifiëren met kleur- of dessinkeuzes."

De ontwerpen colourful planks, terrazzo, paint en rainbow kunnen naar wens worden aangepast en voegen kleur toe aan de ruimte. De kleuren zijn speciaal ontwikkeld om te combineren met de overige kleurstellingen in de Eternal collectie. 

"Eternal is een vloer waarop de klant kan vertrouwen. De vloer gaat gemakkelijk een leven lang mee (onder andere door de PUR Pearl-toplaag die de vloer beschermt tegen slijtage en krassen) en is eenvoudig schoon te maken en onderhouden. Bovendien spreekt Eternal Forbo’s eigen kleurentaal en daarmee is de collectie makkelijk te combineren met Step anti-slip, vinyl en andere Forbo collecties.

Tot slot wordt Forbo’s Eternal steeds duurzamer. Zo is de rug voor 60 procent gemaakt van hergebruikt materiaal uit Forbo’s eigen productieproces. Daarnaast wordt de vloer geproduceerd met hernieuwbare energie, wordt al het productieafval door Forbo hergebruikt, is Eternal 100 procent ftalaat-vrij en heeft de vloer een heel laag emissieniveau.

Meer informatie:
Forbo Flooring
www.forbo-flooring.nl