Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vela-green stoelen bekroond met SMART Label

Ruim een maand geleden werden meer dan 60 bedrijven beloond met een SMART Label 2019. Host-Fiera Milano promootte dit initiatief in samenwerking met de Poli.Design Politechnische Universiteit van Milaan.

Het Italiaanse Calligaris werd bekroond voor de VELA Green-collectie, stoelen die het label ‘Social and environmental sustainability’ dragen. De motivatie voor de prijs is de sociale en ecologische duurzaamheid en het gebruik van gerecyclebare materialen, FSC-gecertificeerd hou en eco-duurzame meubelstof. Ecologie in dit ontwerp gebruikt als een esthetische horizon begunstigd om de ethische geest van design te ondersteunen en te verbeteren.

3 materialen, 3 verschillende manieren om het milieu te respecteren:
- Polypropyleen, een materiaal bestaande uit 40% gerecycled materiaal uit niet-verontreinigd verwerkingsafval. Beschikbaar in 9 kleuren: wit, hennep, zand, taupe, zwart, poederroze, roestrood, groenblauw en baksteen.
- Bioplastic, een ongekende grondstof verkregen uit hernieuwbare plantaardige bronnen zoals suikerriet, waarmee een CO2-uitstoot van ongeveer 70% kan worden bespaard in vergelijking met traditioneel plastic. Het is duurzaam en resistent tegelijkertijd en het respecteert ook alle typische technische normen van een normale plastic stoel. Stoelen van bioplastic zijn verkrijgbaar in een zandkleur.
- Eco-duurzame stof die voor 75% is gemaakt gerecycled PET om een lichte vulling over de polypropyleen basis te bedekken. Kleuren: geel, antraciet, roze, tijm, zand.

Meer informatie:
www.calligaris.com

Publicatiedatum: