Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Vela-green stoelen bekroond met SMART Label

Ruim een maand geleden werden meer dan 60 bedrijven beloond met een SMART Label 2019. Host-Fiera Milano promootte dit initiatief in samenwerking met de Poli.Design Politechnische Universiteit van Milaan.

Het Italiaanse Calligaris werd bekroond voor de VELA Green-collectie, stoelen die het label ‘Social and environmental sustainability’ dragen. De motivatie voor de prijs is de sociale en ecologische duurzaamheid en het gebruik van gerecyclebare materialen, FSC-gecertificeerd hou en eco-duurzame meubelstof. Ecologie in dit ontwerp gebruikt als een esthetische horizon begunstigd om de ethische geest van design te ondersteunen en te verbeteren.

3 materialen, 3 verschillende manieren om het milieu te respecteren:
- Polypropyleen, een materiaal bestaande uit 40% gerecycled materiaal uit niet-verontreinigd verwerkingsafval. Beschikbaar in 9 kleuren: wit, hennep, zand, taupe, zwart, poederroze, roestrood, groenblauw en baksteen.
- Bioplastic, een ongekende grondstof verkregen uit hernieuwbare plantaardige bronnen zoals suikerriet, waarmee een CO2-uitstoot van ongeveer 70% kan worden bespaard in vergelijking met traditioneel plastic. Het is duurzaam en resistent tegelijkertijd en het respecteert ook alle typische technische normen van een normale plastic stoel. Stoelen van bioplastic zijn verkrijgbaar in een zandkleur.
- Eco-duurzame stof die voor 75% is gemaakt gerecycled PET om een lichte vulling over de polypropyleen basis te bedekken. Kleuren: geel, antraciet, roze, tijm, zand.

Meer informatie:
www.calligaris.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven