Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Woonwinkel viert honderdjarig bestaan

Deze maand is het groot feest in Kamerik. Daar viert Wooncentrum De Osim, dat producten verkoopt van onder andere BKS Holland, Koopmans Meubelen, HVS Industrie, Bannink Meubelen en Van der Drift meubelen, haar eeuwfeest. "Ik vind het heel bijzonder dat we 100 jaar bestaan. We zeiden weleens gekscherend: we zien wel of we die 100 jaar halen. Maar dat is toch mooi gelukt. We zijn een echt familiebedrijf en we zijn heel trots", vertelt eigenaar Lex Brokking in een interview met In de Buurt Woerden. Hij is eigenaar van de winkel. Ook echtgenote Anja en zoon Pau werken in de zaak.



Lex Brokking heeft de zaak destijds overgenomen van zijn vader. En de vader van Lex had de winkel weer van zijn schoonvader Johan Kraan overgenomen. De naam De Osim is een afkorting en staat voor De Eerste Originele Spaarwijze In Manufacturen. Johan Kraan was ooit begonnen met de verkoop van manufacturen (zoals wol, garen, knopen) en textiel. Hiervoor ontwikkelde hij een spaarsysteem waarbij klanten zegels konden kopen. De zegels konden geruild worden tegen spullen uit de winkel.



De winkel zat eerst op een andere plek in Kamerik, maar sinds 1979 is het wooncentrum aan de Nijverheidsweg te vinden. "Ik hoor mensen weleens zeggen wanneer ze hier binnenkomen: 'Onbegrijpelijk dat ik hier nooit ben geweest'", vertelt Lex. "We bestaan dan ook ‘nog’ maar 100 jaar haha. Behalve dat we hier meubels verkopen, geven we interieuradvies en hebben we stoffeerders in dienst. Die leggen bijvoorbeeld de PVC-vloeren en tapijt bij de mensen thuis. Hiermee willen we er echt zijn voor de klant. En behalve heel veel meubels, hebben we in de winkel ook bedden van Pullman", vertelt hij aan de reactie van In de Buurt.

In onderstaande video vertelt Lex Brokking een stukje over de geschiedenis van De Osim - sinds de oprichting in 1919.


Lees hier het complete artikel.

Meer informatie:
Wooncentrum De Osim
Nijverheidsweg 5
3471 GZ Kamerik
T  0348 - 40 12 08
info@deosim.nl
www.deosim.nl


Publicatiedatum: