Het Deense ontwerpbureau Stelton is een innovatief designmerk gebaseerd op de Scandinavische ontwerpfilosofie. Het merk werkt samen met diverse bekende ontwerpers, waaronder Francis Cayouette. Deze Canadese ontwerper maakte voor Stelton een thee- en koffiepotten collectie genaamd Theo, die nu ook in zandkleur verkrijgbaar is.


 
Theo is een combinatie van Scandinavisch design en Aziatische cultuur. "De collectie is ontworpen om de zintuigen te prikkelen en nodigt je uit om tot rust te komen en volledig van het moment te genieten. De karakteristieke theepot heeft een simpele en stijlvolle uitstraling. De theepot heeft een inhoud van 1,25 liter. De collectie bevat ook een thee warmhouder, de kleine rubberen tuit zorgt ervoor dat de thee niet drupt of langs de zijkant van de pot loopt.

Met de Theo slow-filter koffiemaker kan koffie worden gezet. De drie gaatjes in de onderkant van het filter verlengen de doorlooptijd op een natuurlijke manier en zorgen hiermee voor een nog beter aroma. De koffiemaker heeft een inhoud van 0,6 liter. 

Theo is gemaakt van aardewerk met een matte buitenkant en een glossy binnenkant, met details van Aziatische bamboe en isolerende siliconen. De productlijn in de nieuwe kleur Sand, bevat tevens een kop met onderzetter, suikerpot, melkkan en een dienblad van bamboe.

Over Stelton
Het in 1960 opgerichte Stelton is een innovatief Deens ontwerphuis dat bekend staat om zijn tijdloze Scandinavische ontwerpfilosofie. De vele productlijnen van Stelton zijn het resultaat van waardevolle samenwerkingen met internationale architecten en ontwerpers.

Over Cayouette
Francis Cayouette (geboren in 1969 in Canada) studeerde industrieel ontwerp aan de Universiteit van Montreal en richtte in 1999 zijn ontwerpstudio Unit 10 Design op in Kopenhagen. Unit 10 Design werkt samen met enkele Scandinavische en internationale ontwerpers op het gebied van productdesign voor interieurontwerp en inrichting. 

Meer informatie:
Stelton
www.stelton.com