Toen filmmaker Zach Both besloot om na drie jaar onderweg te zijn geweest in een zelf omgebouwde camper zijn rondreizende levensstijl te onderbreken, besloten hij en zijn vriendin, Nicole Lopez, hun doe-het-zelf-achtergrond te benutten om hun nieuwe huis te bouwen - een eigentijdse yurt, 20 minuten buiten het centrum van Portland (Oregon). De gemodificeerde yurt van het paar is geprefabriceerd door Rainier Outdoor en biedt 86 vierkante meter met licht gevulde leefruimte. Om de kennis te delen die ze tijdens de bouw hebben geleerd, hebben ze samen een website gemaakt: DoItYurtself.com, een gratis stapsgewijze handleiding om anderen te laten zien hoe ze een moderne yurt kunnen bouwen.

De geprefabriceerde Eagle Yurt Gebouwd is in de loop van zes maanden gebouwd en meet iets meer dan 9 meter in diameter. Het paar voegde een slaapkamerzolder toe voor 19 vierkante meter extra ruimte. Terwijl de buitenkant van de yurt met behulp van vrienden binnen een weekend klaar was, was het afwerken van het interieur een veel omvangrijker proces. Als trouwe doe-het-zelvers nam het duo alle aspecten van het project zelf op zich, van elektrische leidingen en sanitair tot het inlijsten van de muren en het inrichten van het eigentijdse interieur vol groen.

De moderne yurt fungeert als een functioneel huis voor het paar en als een thuiskantoor waar beiden kunnen werken aan films en schrijfwerk. In het hart van de circulaire residentie bevindt zich een dienstruimte waarin de badkamer is ondergebracht met een composttoilet, apparatuur en een keuken. Deze ruimte wordt omringd door de woonkamer met een houtkachel, eetruimte en kantoor. Het huis is aangesloten op het elektriciteitsnet en haalt water uit een waterput. Bovenop de dienstruimte bevindt zich een loft met ronde slaapkamer die over een cirkelvormige plantenbak beschikt met meer dan 45 planten.

"Het was ongelooflijk om een ​​structuur aan te passen met een geschiedenis die duizenden jaren teruggaat", aldus het stel. "We hebben gepoogd om een ​​moderne yurt te bouwen voor de 21ste eeuw." Om anderen te helpen, biedt de online yurt-gids van Both foto's en video's van zijn hele bouwproces, evenals een uitgebreide verzameling informatie over Amerikaanse yurt-bedrijven op het internet.

Meer informatie:
www.doityurtself.com