Tijdens de editie van Domotex 2020 wordt de term Atmysphere gebruikt als centraal thema. De jaarlijkse handelsbeurs voor vloerbedekkingen vindt plaats van 10 tot 13 januari in het volgende jaar. De voorbereidingen van de nieuwe editie zijn al in volle gang, nadat Domotex 2019 een groot succes bleek te zijn. 

Enkele producten die bij Domotex 2020 te zien zullen zijn, zijn vloerbedekkingen met innovatieve eigenschappen, zoals geluidsisolerende materiaal, hypoallergeen materiaal of houten bedekking dat vocht op kan nemen. 

"Net als in voorgaande jaren wordt het centrale thema van de beurs geïnspireerd door de belangrijkste huidige trends", legt Sonia Wedell-Castellano van Domotex uit. "Een van deze trends is de focus van de maatschappij op gezondheid. Gezondheid staat synoniem met de kwaliteit van het leven. Dit is terug te zien in de hoge verwachtingen die men heeft van de directe woonomgeving. Daarnaast zijn trends als duurzaamheid, recycling en gebruik van natuurlijk materiaal nog steeds belangrijk. Met het juiste materiaal en het juiste ontwerp kunnen vloeren een belangrijke factor vormen voor het welzijn in woonhuizen of op kantoren. Daarom is het thema Atmysphere van zo'n groot belang voor onze standhouders en bezoekers."

Vanuit Nederland zijn er momenteel vier nieuwe exposanten toegevoegd aan de vloerenbeurs: Niaga, Exclusive Plint, I4F, en Hardick. "De standhouders van Domotex hebben een uitgebreid aanbod aan producten ontwikkeld. Ontwerpers kunnen deze gebruiken om een atmosfeer voor de ideale woning of werkplek te creëren", aldus Wedell-Castellano. Daarnaast zijn er ook Vlaamse nieuwkomers als Basin, Devomat Industries, Q-Floor, Plastivan, Denderwood, IVC Group, Silva Floors, Z-Parket, American Wood Oil, Nobel Flooring en Esprit Du Parquet.

De beurs biedt ondernemers, kunstenaars en studenten de gelegenheid om ideeën op basis van het thema Atmysphere te introduceren tijdens de "Framing Trends"-showcase. "Framing Trends" is op dit moment opengesteld voor inschrijvingen. Mogelijke formats die op deze manier kunnen worden tentoongesteld zijn installaties in vorm van gangen, interactieve ruimtes en nagebootste woonkamers. Daarnaast wordt het "Framing Trends"-segment aangevuld met lezingen en paneldiscussies.

"Idealiter zouden we zien dat alle standhouders, of die nu aan Framing Trends deelnemen of niet, zich laten inspireren door het thema Atmysphere", licht Wedell-Castellano toe. "Op die manier is het thema in alle ruimtes van de beurs terug te zien, waardoor een perfecte atmosfeer wordt gecreëerd tijdens Domotex 2020."

Meer informatie:
Domotex