Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Greenhouse te zien op Stockholm Furniture & Light fair

"We zijn opgeleid als architect, maar werken net zo veel in de digitale wereld''

Greenhouse, het internationale platform voor opkomende ontwerpers, blijft groeien en bloeien. Het initiatief, dat in 2003 werd gelanceerd en namen als Front, GamFratesi en Form Us With Love heeft voortgebracht, krijgt nu een speciaal ontworpen decor van de veelgeprezen Wang & Söderström. Op de klantenlijst voor de in Kopenhagen gevestigde ontwerpers en kunstenaars prijken onder meer de namen van Nike tot het stadstheater van Malmö, het Röhsska Museum of Design and Craft en Iittala.

"We zijn een beetje moeilijk in een hokje te stoppen", geeft Anny Wang toe. "We zijn opgeleid als architect, maar werken net zo veel in de digitale wereld. Traditioneel worden deze gezien als tegenpolen: de ene is echt, de andere doet alsof. Maar we zien dat onderscheid niet. We benaderen beide met hetzelfde niveau van pragmatisme."

Op de beurs manifesteert deze kruisbestuiving zich in een behuizing van 120 meter lang en 3,5 meter lang, een combinatie van digitale schermen en grootformaat afbeeldingen. "We proberen elk scherm van groot formaat in handen te krijgen", zegt Tim Söderström.

"Het idee is om digitale weergaven van natuurlijke objecten te projecteren, bewegende sequenties die de nadruk leggen op ongereptheid en groei. We willen dat het onwerkelijk, maar toch echt aanvoelt. Niet volledig gedefinieerd. Net als de ontwerpers die exposeren op Greenhouse."

De Greenhouse-jury heeft dit jaar 37 onafhankelijke ontwerpers en 30 designscholen geselecteerd.

Meer informatie:
www.stockholmfurniturelightfair.se

Publicatiedatum: