Brabantia heeft de prestigieuze GIO Award en de Special Award Originaliteit gewonnen met de Bo Touch Bin. De deskundige jury van de GIO Awards 2019 prees het Brabantse interieur designmerk vanwege 'het promoveren van een afvalbak tot een elegant interieurobject'. De Awards werden maandagavond tijdens Dutch Design Week uitgereikt. Joost Vanhoof en Joris Smeets van Brabantia namen de Awards in ontvangst.De GIO Awards maken deel uit van één van Nederlands' grootste designcompetities. Dit jaar ontvingen 36 merken de GIO-onderscheiding, een erkenning voor een Goed Industrieel Ontwerp. Vijf merken, waaronder Brabantia, ontvingen daarnaast ook de Special Award. Deze Award wordt toegekend aan de meest onderscheidende inzendingen op het gebied van respect, functionaliteit, ergonomie, vormgeving en originaliteit. 

Brabantia & innovatie
"Het Brabantia-merk staat voor meer dan 100 jaar innovatie. Deze prijs laat zien dat we met mooie en onderscheidende productinnovaties onze positieve impact op de wereld kunnen vergroten. We zijn dan ook ontzettend trots op deze onderscheidingen”, zegt Liz Zwerver, hoofd Marketing & Innovatie Brabantia Value Factory.

Bo Touch Bin
De Bo Touch Bin van Brabantia stelt de gebruiker in staat om op een makkelijke manier zijn afval te scheiden. De afvalbak is verkrijgbaar met een, twee of drie binnenbakken. Door de Bo Touch Bin op vier slanke pootjes te zetten ziet hij er niet uit als een typische afvalbak. De extra hoogte biedt bovendien een ergonomisch voordeel, want men hoeft niet te bukken om de speciale PerfectFit afvalzakken voor de binnenbakken te verwisselen. De jury zegt hierover: "Brabantia heeft een product waarvan de vorm bijna vast lijkt te liggen toch een geheel nieuw uiterlijk weten te geven. En dat is knap bij zo'n ogenschijnlijk simpel product. Door de bin op poten te zetten wordt ook nog eens grotere visuele ruimte gecreëerd en kunnen robotstofzuigers overal bij. Bo Touch Bin is voor veertig procent gemaakt van hoogwaardige gerecyclede materialen en voldoet aan het Cradle-to-Cradle Level Bronze. De ontwerpers van Brabantia's Value Factory hadden het doel om afval mooi te maken. Een ambitie die ze op twee manieren hebben bereikt."

Meer informatie:
Brabantia
www.brabantia.com