In Herentals bestaat de iconische meubelzaak Prima-Lux 65 jaar. Vanaf vandaag (maandag 11 november) wordt deze mijlpaal met de klanten gevierd. Volgens de zaakvoerders Filip Stuyck en Ellen Embrechts, de derde generatie van het familiebedrijf, is Prima-Lux , ongeacht de tijden van online shoppen, nog steeds een baken van vertrouwen. Dat vertellen de twee in een interview met dagblad Het Laatste Nieuws.


Filip Stuyck met zijn echtgenote Ellen Embrechts en de kinderen Alex en Kaat. Achter hen hangt een foto van Prima-Lux van rond 1965.

"Velen denken dat we een keten zijn, maar we zijn een familiebedrijf met heel trouwe medewerkers, met vaak mensen die hier al zo’n 20 tot 30 jaar werken", vertelt Filip Stuyck aan de redactie van HLN.  "Ongeacht de tijden van online shoppen zijn we nog steeds een baken van vertrouwen. De mensen weten dat we naar de klanten toe gaan als er een defect is. We krijgen mensen over de vloer die hier 40 jaar geleden een kast kochten en terugkomen voor een scharniertje, omdat ze weten dat de winkel er nog gaat zijn", aldus Filip Stuyck.

Volgens hem is het koopgedrag van klanten voortdurend geëvolueerd. "Het geduld van de mensen is veranderd: zij willen nu heel snel graag hun meubels hebben. Klanten gaan ook steeds meer op zoek naar comfort, zoals salons met zetelverwarming of relaxzetels die te besturen zijn met je smartphone. Daar spelen fabrikanten heel hard op in. Iets typisch van vroeger waren de koopavonden voor trouwers, waarbij in één pakket een salon, eetkamer en slaapkamer zaten. Dat is nu uit den boze. Mensen zoeken losse items die ze combineren met bestaande stukken of erfstukken. Tegenwoordig is er ook veel meer vraag naar de industriële look, terwijl enkele jaren geleden eerder de Scandinavische look in trek was."

Lees het complete artikel hier.

En dit is de koopjesfolder die het jubilerende bedrijf heeft uitgebracht.

Meer informatie:
Prima-Lux
info@primalux.be 
www.prima-lux.be