Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe collectie van IKEA binnen een uur na lancering compleet uitverkocht

Gisteren was het zover: de lancering van de nieuwste collectie bij de IKEA filialen in België. Deze collectie is het resultaat van een samenwerking met Virgil Abloh, de artistieke directeur van Louis Vuitton Men. En deze designer heeft blijkbaar veel fans. Nog geen uur na de lancering was de gehele collectie uitverkocht.

Om 10.00u openden de IKEA vestigingen in België hun deuren voor het publiek. Sommige fans hadden zelfs overnacht voor de deuren van de Zweedse meubelgigant. De Belgische krant HLN meldt: ''Om een ware overrompeling te voorkomen, besloot IKEA de wachtenden in groepjes van tien personen binnen te laten. Daarnaast mocht elke klant slechts tien artikelen van de nieuwe collectie kopen.''

Opvallend was dat de tapijten het eerst verdwenen. Deze waren enkele uren erna ook veelvuldig te vinden op tweedehandssites, waar al enorm veel geld op werd geboden, het dubbele van de aankoopprijs. ''Daar kunnen we jammer genoeg niets aan doen”, klinkt het bij IKEA. “We kunnen de klanten onmogelijk vragen of hun aankopen voor eigen gebruik, voor vrienden of voor de online verkoop zijn. Zodra de artikelen verkocht zijn, zijn ze onze eigendom niet meer en doen de klanten wat ze ermee willen. We betreuren wel dat mensen onze spullen meteen na de aankoop online zetten, maar we kunnen hier niet tegen optreden.” 

www.ikea.com 

Publicatiedatum: