Bamboe is een natuurlijke grondstof en een duurzaam en milieuvriendelijk alternatief voor hout en kunststoffen. Het is mooi en sterk. Bamboe groeit zonder hulp van meststoffen. Omdat bamboe een grassoort is, groeit de bamboe na het kappen gewoon weer verder. Hierdoor denkt Bamboe design dat deze plant de grondstof is voor de toekomst.De bamboepalen die gebruikt worden voor de meubels zijn drie tot vijf jaar oud. Omdat bamboe een heel sterk materiaal is, gaan de bamboe meubels uw leven lang mee. Naarmate de bamboe ouder wordt, wordt de kleur intensiever. Om het milieu zoveel mogelijk te besparen wordt de bamboe zo min mogelijk bewerkt en gebruiken wij zoveel mogelijk de bamboe palen in hun natuurlijke vorm. Verwar bamboe niet met rotan: rotan is een houtsoort en zwakker dan bamboe.
Van bamboe wordt meer gemaakt dan alleen meubels. Er worden ook woningen van gemaakt, kleding en voedsel. Ook wordt bamboe verwerkt in cosmetische producten.

Bamboe design werkt nauw samen met de Balinese en Javaanse ambachtslieden. Alle meubels worden met de hand vervaardigd en niet één meubel is dan ook hetzelfde. Op dit moment is Bamboe design bezig met een nieuwe collectie van bamboe meubels, waarbij gebruik wordt gemaakt van over de lengte gezaagde bamboe frames.
Naast Bamboe meubelen heeft Bamboe design een unieke collectie van lampen van natuurlijk materiaal zoals het blad van de kokospalm en schelpen. Door de combinatie van bamboe meubelen met deze sfeervolle lampen creëert u een relaxte, Oosterse sfeer.

Bamboe design staat regelmatig op pasar malams. Pasar malam is Indonesisch voor avondmarkt. Een pasar malam in Nederland is een ontmoetingsplaats voor alles wat met Indonesië en de Indonesische of Indische cultuur te maken heeft. Er zijn regelmatig pasar malams door heel Nederland. 

Meer informatie:
Bamboe Design
info@bamboedesign.nl 
www.bamboedesign.nl