Het jaarlijkse hoogtepunt tijdens Meubelbeurs Brussel is de bekendmaking van de Balthazars. Gezien de opkomst, leeft deze prijs bij de Belgische en buitenlandse fabrikanten/exposanten.
In tegenstelling tot andere jaren, heeft de jury bijzonder lang moeten delibereren. 

De juryleden waren: Marie-Anne Desiere, Siegrid Demyttenaere, Colette Demil, Frances van der Steen, Elien Haentjens en Chris De Roock. Zij hebben de volgende winnaars gekozen:

BEST OF BELGIUM: Rialto van Mintjens Sleepline (design Bart Coolen & Gust Koyen)
Een prachtige symbiose van twee slaapwerelden: die van de boxsprings en van de houten bedden. Het gestoffeerde hoofdbord is bijna sculpturaal vormgegeven. De vloeiende contouren komen terug in de afgeronde poten en randen van het bed, commodes en bijzetmeubels. In close-up blijkt hoe gesofistikeerd het fineer- en stoffeerwerk is. Rialto is een ode aan 'vakmanschap is meesterschap'. 

Laureaten - Best of belgium
Mathy by Bols – Asymetry
Saunaco – Cas audio

BEST INTERNATIONAL: Signa van Himolla
Wat een vernieuwende, om niet te zeggen revolutionaire metamorfose bij Himolla. Signa is jong en trendy, met behoud van het bekende comfort. Relaxfuncties zijn zeer geraffineerd weggewerkt. Je moet ze ontdekken… De finesse zit ‘m in kleine hoekjes en naadjes. Dat blijkt o.a. uit de blinde voetensteun. En wat te denken van de souplesse van de verstelbare rug? Signa staat voor een gewaagde, en bijzonder geslaagde nieuwe designvisie bij Himolla. 

Laureaten - Best international
Kluskens – Adam
Urban Cotton – Queen

LOVE AT FIRST SIGHT: Vegas van Rom (Elements collectie)
Wow, Rom! You see it, you love it … and you will be surprised. De elementen inspireren tot dynamische en creatieve settings. The sky is the limit. Maar dan de secret wow-factor: de modules zijn alles behalve standaard. Ze worden stuk voor stuk op maat geconfigureerd: volgens het legendarische 10-cm maatwerkconcept én de gulden symmetrie-regel. Alle elementen hebben een identieke breedte. Dat maakt Vegas een postmodern unicum in de retro-wereld. 

Laureaten - Love at first sight
B-Etnika – Rominna dining chair
Vipack – Casami

INNOVATION: Multi van Otium Care 
HET innovatieve antwoord op een dringende vraag van de markt, de behoefte aan praktische, MOOIE en betaalbare oplossingen voor zorgbehoevende mensen. Je eigen, vertrouwde relaxfauteuil tover je om tot een zorgfauteuil: je hoeft enkel het onderstel te vervangen. Deze geniale, modulaire oplossing is emotioneel, functioneel, budgettair en ecologisch verantwoord.

Laureaten - Innovation
Revor – Circular mattress
LS Bedding – App Ergosleep Ecosystem

De winnaars van de Balthazars 2019.

Meer informatie:
Meubelbeurs Brussel
www.meubelbeurs.be