Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Knauf viert 10e verjaardag met groene actie

"Precies 10 jaar geleden zorgde Knauf Insulation met zijn bindmiddel Ecose Technology voor een revolutie in de isolatiesector. Vandaag is glaswol met zijn kenmerkende bruine kleur een vaste waarde in het Knauf assortiment en inzetbaar in praktisch alle toepassingen.
De nieuwe generatie minerale wol biedt extra troeven op het vlak van verwerking, duurzaamheid en ecologie. Ons bedrijf viert deze tiende verjaardag alvast met een groene actie: Plant a tree", vertelt een woordvoerder van Knauf. 

"In 2020 gaat Knauf zijn krachten bundelen met BOS+ om de Belgische bossen te herbebossen met 10 miljoen bomen. Het lijkt een overdreven en ambitieuze doelstelling. Maar toen BOS+ in 2008 het plan opvatte om in vier jaar tijd een miljoen nieuwe bomen te planten, leek ook dat onhaalbaar. Na 3 jaar werken vond de miljoenste boom echter al vaste grond tussen zijn wortels. Hoog tijd dus voor een nieuwe uitdaging, en ditmaal wordt de lat heel hoog gelegd, want BOS+ streeft nu naar 10 miljoen bomen planten. Knauf is erg trots om deel te nemen aan deze prachtige challenge", vervolgt een woordvoerder van het bedrijf.

De nieuwe generatie isolatiemateriaal is vervaardigd op basis van een natuurlijk bindmiddel met plantaardige grondstoffen. Het resultaat is een nieuw soort glaswol met even sterke prestaties: 

Natuurlijk bindmiddel
Luchtkwaliteit is erg belangrijk voor een gezonde en aangename leefomgeving. Minerale wol met Ecose Technology beschikt over een bindmiddel op biologische basis dat de traditionele chemicaliën vervangt en bevat geen fenol noch toegevoegde formaldehyde. Via een wereldwijd gepatenteerd proces is Knauf Insulation erin geslaagd om plantaardige grondstoffen om te zetten in een sterk bindmiddel voor de minerale vezels.

Vriendelijke verwerking
Door het gebruik van een plantaardig bindmiddel en de afwezigheid van kunstmatige kleurstoffen of pigmenten heeft de minerale wol een natuurlijke bruine kleur. Het materiaal is bovendien voelbaar zachter, geurloos en geeft minder stof af. 

Duurzame kwaliteit
De minerale glaswol bevat tot 80% gerecycleerd glas en is een duurzame totaaloplossing. Enerzijds heeft de isolatie op basis van gerecycleerde en duurzame grondstoffen een beperkte milieu-impact, anderzijds bevordert de isolatie ook de levensduur van een gebouw. 

Hoogste norm voor gezond binnenklimaat
De eenvoudigste manier om een goede binnenluchtkwaliteit te verzekeren, is schadelijke stoffen van meet af aan te weren en voldoende ventilatie te voorzien. Als allereerste bedrijf wereldwijd ontving Knauf voor alle glaswolproducten met Ecose, het Eurofins Indoor Air Comfort GOLD certificaat, de meest omvattende Europese standaard op dit gebied.

Energiezuinige productie
Voor de productie van het bindmiddel is 70% minder energie nodig dan bij de productie van traditionele bindmiddelen. Natuurlijke grondstoffen vervangen de chemicaliën die worden gebruikt in traditionele bindmiddelen. 

Lokale productie
De minerale glaswol wordt geproduceerd in Visé, nabij Luik. De producten worden gecomprimeerd zodat een grotere hoeveelheid per pallet kan worden getransporteerd. Op die manier beperkt Knauf Insulation de CO2-uitstoot nog eens extra.

Meer informatie:
Knauf
www.knaufinsulation.be

Publicatiedatum: