Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Recticel realiseert verdere omzetgroei

In het derde kwartaal noteerde de Belgische Recticel-groep een lichte omzetstijging in het beddensegment (matrasssen, lattenbodems). Volgens een persbericht gaat het om een stijging van 0,9% naar een totaal van 57,8 miljoen euro.

De omzet van buitenlandse klanten steeg met 1,9% in vergelijking met het jaar ervoor naar een totaal van 56,7 miljoen euro. In het tweede kwartaal werd voor het eerst sinds lange tijd een stijging van 3% gerealiseerd (de buitenlandse omzet alleen bedroeg 3,6%). De toenames konden de sterke daling in het eerste kwartaal helaas niet helemaal compenseren.

Voor het beddensegment was er in totaal in 9 maanden een omzetdaling van 2,3%. En hoewel er een groei van 2,6% was in het segment ‘merkproducten’, stond hier een daling van 8,9% tegenover in het segment ‘zonder merk/privélabel’. Deze daling wordt door Recticel verklaard door de marktsituatie van een klant in Duitsland. De matrasleverancier Matratzen Concord van de Nederlandse Beter Bed Holding, die ook Recticel-producten in het assortiment heeft, heeft al langere tijd te maken met omzet- en winstdalingen en zal aan het eind van dit jaar worden verkocht aan een investeerder.

De totale omzet van Recticel zal in het derde kwartaal met 250,3 miljoen euro bedragen en blijft daarmee zo’n 6% onder het niveau van vorig jaar. Met uitzondering van het beddensegment hebben alle andere segmenten te maken met omzetdalingen. Ook vermeldde Recticel een gecumuleerde omzetdaling voor de eerste negen maanden van 7,1%, wat vooral te wijten is aan de sterke daling van 12,7% in het schuimsegment. De kleine vraag hiernaar vanuit de consumentengoederen- en automarkt ligt hieraan ten grondslag. Ook daalde de omzet in het isolatie- (met 4,5%) en autosegment (met 3,8%), meldt Euwid-Moebel.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven