House Raccoon is een Belgisch interieurmerk dat de connectie tussen mensen en de natuur wil waarmaken. Eigenaren Nathan Noëth en Anneleen Durnez hebben onlangs de collectie uitgebreid met diverse producten. "We focusten voor deze collectie meer op organische vormen met speciale accenten. Tijdens onze privé-product voorstelling die werd gehouden in de prachtige Art Nouveau Balatkas in de Nationale Plantentuin van België hebben we onze nieuwe collectie gepresenteerd. Die werd heel erg goed ontvangen", vertelt Anneleen.


Nathan en Anneleen tijdens de privé-product voorstelling.

De collectie bevat onder meer waxinelichtjes, bloempotten in verschillende soorten en maten, spiegels en eierdopjes. Alle producten zijn zorgvuldig ontworpen en handgemaakt in het atelier van House Raccoon. Ze gebruiken geavanceerde technieken om hun mallen te maken. Dit stelt ze naar eigen zeggen in staat om volledige creatieve vrijheid te hebben over de vormen die ze willen maken. "We gebruiken Jesmonite voor al onze ontwerpen. Jesmonite is een geavanceerd materiaal dat 40 jaar lang is getest in architecturaal werk en filmsetontwerp. We gieten Jesmoniet met de hand in onze vormen. Elk object dat we maken, heeft zijn eigen uiterlijk, willekeurig gevormd als een steen in de natuur. De uiteindelijke Jesmonite-objecten zijn perfect bestand tegen zowel de hitte van kaarslicht als de koude in de poollucht tot -30 ° C en zijn 100% waterdicht. Daarnaast willen we goed doen voor de natuur en het milieu helpen. Daarom planten we één boom voor elk Jesmoniet-object dat door ons wordt verkocht", vertelt Nathan. 

Anneleen besluit: "Sinds oktober 2017 zijn we begonnen met het maken van onze eigen concrete interieurobjecten zonder enige achtergrond in productontwerp. Onze betonwerken ontwerpen, handwerken en zorgvuldig inpakken: letterlijk elke stap van het proces werd door ons in ons atelier uitgevoerd. 
Sinds januari 2019 werd het allemaal een beetje te veel werk, dus ons atelier verhuisde naar de sociale werkplek Mivas in Lier. Deze geweldige mensen zijn nu ook bezig met het maken en verpakken van onze producten na een lange en intensieve maar leuke training. We zijn zo trots dat deze mensen ook de kans kregen om aan een echt vakmanschapsproject te werken. Elk stuk is een unieke handgemaakte toevoeging aan uw huis omdat er geen twee objecten hetzelfde zijn."

Een overzicht van de nieuwe producten.

Meer informatie:
House Raccoon
Moederhoefstraat 244
2547 Lint
info@houseraccoon.com 
www.houseraccoon.com