Tijdens de Dutch Design Week (DDW) presenteerde Leolux, in samenwerking met Studio Lonk, een 12 meter lange Leolux Ponton en 14 verschuifbare panelen waarmee persoonlijke ruimte afgebakend kan worden. Wanneer deze panelen verschoven worden, verandert het omgevingsgeluid dat je hoort mee.

Studio Lonk
Studio Lonk is geselecteerd na een gezamenlijk project van Leolux en Dutch Design Foundation. Bij dit “What if Lab” presenteerden meer dan dertig designstudio’s hun visie op het wonen in 2030.


Filter Family
‘Filter Family’ is een visie op de keuzes die we in 2030 over onze leefruimte moeten gaan maken. "De interactieve installatie laat je drie van de belangrijkste ontwikkelingen ervaren: Liquid Times, Urbanisatie en de komst van de Synthetic Generation."

Urbanisatie
Steeds meer mensen trekken naar de stad en de beschikbare woonruimte wordt schaarser. In Filter Family wordt dit tastbaar in de vorm van de verschuifbare ‘filters’.
Als er meer ruimte wordt genomen, gaat dat ten koste van anderen. Dat voel je en zie je niet alleen, dat hoor je ook, doordat het geluid, de soundscape, verandert naarmate je de panelen verschuift. 


Liquid Times
Volgens de ontwerpers bestaat de kans dat in er in 2030 meer beslissingen gericht op de korte termijn worden genomen. In deze 'liquid times' zijn we niet meer zo intens bezig met de lange termijn. We stemmen onze keuzes af op de behoeftes die we op dat moment hebben.
Deze ontwikkeling is terug te zien in het feit dat de immense bank te groot is voor welk huishouden dan ook. Er wordt continu geschoven met de balans tussen privacy en sociale interactie. 
Synthetic Generation

Ten slotte betreedt een nieuwe generatie de woningmarkt in 2030: de Synthetic Generation. Voor hen zal het verschil tussen digitaal en tastbaar irrelevant zijn.
De moirépatronen op de panelen van Filter Family geven de kans om zelf dit filtergevoel te ervaren. De realiteit aan de andere kant van het paneel wordt door de patronen gefilterd.Meer informatie:
Leolux
info@leolux.nl 
www.leolux.nl

Studio Lonk
contact@studiolonk.nl 
www.studiolonk.nl