Neolith, leverancier van gesinterde stenen, opent zijn nieuwste Urban Boutique in Amsterdam in samenwerking met distributeur Michel Oprey & Beisterveld (MOB). De Urban Boutique (NUB) is een door Neolith ontwikkelde concept-store die de klantervaring centraal stelt. Het bedrijf wil de traditionele showroom opnieuw vorm geven om deze te veranderen in een tot de verbeelding sprekende expositieruimte.

NUB Amsterdam is de nieuwste aanwinst in de NUB-serie, met reeds geopende vestigingen in de belangrijkste Europese grote steden zoals Madrid, Londen, Milaan en Düsseldorf. Mar Esteve, marketing director van Neolith vertelt: "De beste manier om het potentieel van een materiaal echt te begrijpen, is als je het kunt bekijken in mooie ruimtes met realistische ontwerpen. We willen laten zien hoe het publiek de oppervlakken echt kan toepassen in allerlei concrete settings."Rondje showroom
Het concept voor NUB Amsterdam is een soort stenen grot waarin een looproute gecreëerd is die de nieuwsgierigheid van de bezoeker wekt. De looproute begint met het beklimmen van de sculpturale trap. Het ontwerp wordt versterkt door de karakteristieke ledverlichting op de hele route.

De bezoeker die deze ruimte betreedt, kan de eigenschappen van het materiaal bewonderen aan de hand van de met Neolith beklede wanden waarbij het design geïnspireerd is op steenaderen zoals in een natuursteengroeve. Dit in een combinatie van twee elkaar afwisselende kleuren: Mont Blanc en New York–New York. Technische gedeelte
Na deze entree gaan de bezoekers stap voor stap verder met het ontdekken van verschillende toepassingen van Neolith, waarbij het materiaal op creatieve wijze geïntegreerd is. Eerst komt de bezoeker in het Laboratory. Dit is het meest technische gedeelte van het gebouw. Hier worden de diverse collecties in de verschillende diktes van 3, 6, 12 en 20 mm geshowd. Er staan Neolith-platen opgesteld en er zijn diverse stalen te zien. Ook toepassingsmogelijkheden zoals spoelbakken en douchebakken zijn hier te zien. 

Dan volgt er een ruimte met woningtoepassingen, zoals een badkamer met een spectaculaire vloer. Een andere woningtoepassing die de bezoekers hier kunnen bekijken, is de keuken. In de keuken kan de bezoeker een keukeneiland bekijken. In deze ruimte, gemaakt door Arte, kan de bezoeker ook een met Mar del Plata beklede wand bewonderen. De witte en grijzige aderen van dit model zijn hier gecombineerd met Arctic White in het middelste gedeelte van de wand. Dit gedeelte kan gebruikt worden als projectiescherm, een nieuwe toepassing van het materiaal!

Verder is er een retailruimte met een schoonheidssalon en barber-shop. Deze ruimte is gecreëerd om een winkel/bedrijfsruimte te laten zien. Een andere bezienswaardigheid is de fontein in de entree van de showroom. In het midden staat een olijfboom, die omringd wordt door van Neolith gemaakte tulpen, uitgesneden met water-jet-techniek, tweedimensionaal en op levensechte schaal. Bij deze bijzondere fontein is het water vervangen door Magna Glaskeramik in finish polished. Het reflecteert het blauw van de lucht, dat te zien is door het glazen dakraam precies boven de fontein.

"Al de jaren dat wij nu al werken met Neolith, doen we dat met grote bewondering voor de kwaliteit en de constante innovaties van hun steen. Het is altijd heel spannend om de ontwikkeling van de technologie en ontwerptechnieken van het merk mee te maken en dan de resulterende oppervlakken te kunnen gebruiken in onze projecten. Wij zijn dan ook heel trots op de ruimte die we samen gecreëerd hebben", vertelt Jos Simons van Michel Oprey & Beisterveld.

Meer informatie:
Neolith Urban Boutique
Amstel 135 (2e verdieping)
1001 MH Amsterdam
info@neolith.com 
www.neolith.com