Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Objecten zijn gebaseerd op stukken touw

Furf Design Studio presenteert Roots collectie

Furf Design Studio uit Brazilië heeft onder de naam Roots een nieuwe collectie ontwikkeld. Roots is een kritische reactie op de manier waarop in het Amazone-regenwoud ontbossing plaats vindt. Het project is zoals de naam al impliceert zowel visueel als symbolisch gezien gebaseerd op boomwortels. 

De drie objecten van Roots zijn ieder gebaseerd op stukken touw, die samen de lijnen van een soort denkbeeldige boom vormen. De touwen zijn aan het plafons bevestigd aan gepolijst metaal, waarmee de illusie wordt gewekt dat het touw tot in het oneindige doorloopt. De stukken touw die op de grond liggen wekken de indruk van boomwortels die zich over de grond verspreiden. Tussen de touwen worden planken bevestigd, die afhankelijk van de context verschillende functies kunnen vervullen. 

Omdat Roots voor het grootste deel uit touwen bestaat, kan Roots heel compact worden verpakt en met minimale logistieke kosten worden geleverd. Roots is ontwikkeld in samenwerking met de meubelmaker GS Móveis. Een groot deel van de omzet die door Roots wordt verkregen wordt aan instanties voor bosbehoud in Brazilië gedoneerd.

Meer informatie:
Furf
www.furf.com.br 

Publicatiedatum: