De Rua-keuken, in 2018 ontworpen door Ruadelpapavero voor TM Italia, is geselecteerd voor de ADI Design Index 2019. Samen met 225 andere projecten vormen deze samen de voorselectie voor de industriƫle ontwerpprijs Compasso D'Oro ADI die in 2020 wordt toegekend.

Verschillende onderscheidende elementen kenmerken de Rua-keuken. De eerste ligt in de keuze om de MDF te veredelen en te verfraaien, een materiaal dat meestal aan het zicht wordt onttrokken.

Het driedimensionale werk aan de eikenhouten deuren creƫert een lineair gefreesd ontwerp dat het oppervlak verrijkt en samen met het Scannellato Belga-glaspatroon van de vitrines, het eerbetoon aan de romantische sferen van ambachtelijke werkplaatsen versterkt.
Dit vormt een charmant concept, ondersteund door de zorgvuldige keuze van materialen en afwerking. De elegantie van rookgrijs getint eikenhout en de mysterieuze charme van het Ardoise Noir aanrechtblad worden gecombineerd met het antraciet effect van de metalen in het frame en de afzuigkap kap. 

Meer informatie:
TM Italia
www.tmitalia.it