Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

DSM gaat samenwerken met meubelfabrikanten

Vorige week tijdens de Dutch Design Week, hebben DSM (Speciaalchemiebedrijf) en ECOR (maker van groene bouwmaterialen) een partnerschap geformuleerd. Dit in samenwerking met toonaangevende meubelfabrikanten voor het gebruik van circulaire NiagaECOR-panelen als een duurzaam alternatief voor traditionele meubelpanelen. 

Door de inzet van deze innovators in de industrie kunnen DSM-Niaga en ECOR de productie van Niaga®ECOR®-panelen opschalen als een duurzaam alternatief voor traditionele meubelpanelen. De panelen zijn gemaakt van restvezels om een ​​reeks recyclebare, gezonde alternatieven voor MDF-spaanplaat, vezelplaat en schuimplaten te creëren en meubels van hoge kwaliteit mogelijk te maken.

Aan de coalitie doen een aantal grote meubelbedrijven mee als Auping, Canary Company, Cartoni Design, Concourse, INTOS, König+Neurath, Occony, Triboo and Zwartwoud. Die bedrijven gebruiken nu nog veelal producten als MDF-platen en andere materialen die moeilijk te recyclen zijn in hun meubelen.

Elk jaar wordt in de Europese Unie 10 miljoen ton meubels weggegooid door bedrijven en consumenten, waarvan het merendeel op stortplaatsen of verbranding terechtkomt 1. Circulaire interventies en het gebruik van materialen met opties voor renovatie en herproductie zonder ongewenste ingrediënten kunnen deze trend tegengaan. Momenteel wordt de meubelmarkt gedomineerd door niet-circulaire materialen, omdat hoogwaardige recyclebare meubelmaterialen nog niet in grote volumes beschikbaar zijn.

De vandaag geformuleerde verplichting is een belangrijke stap in de transformatie naar circulaire materialen. NiagaECOR-panelen zijn opknapbaar en recyclebaar voor gebruik in meubelontwerp, ter vervanging van huidige niet-circulaire materialen. Deze innovatie vermindert en kan uiteindelijk verspilling elimineren, waardoor meubels worden geproduceerd met een betere ecologische voetafdruk. DSM-Niaga en ECOR voegen in 2020 productiecapaciteit toe in Nederland om het aanbod van de innovatieve panelen voor de toekomst uit te breiden.

Kelly Hall, Managing Director bij DSM-Niaga zegt: “We moeten beginnen met het toekomstbestendig maken van onze dagelijkse producten door ze radicaal gezonder te maken voor mens en milieu. Deze collectieve inspanning verbindt alle spelers in de waardeketen met hetzelfde doel. We zijn ervan overtuigd dat we samen beter zijn, we willen graag blijven vooruitgaan en anderen inspireren om het voorbeeld te volgen van reguliere circulaire producten en bedrijfsmodellen die goed zijn voor mensen en geweldig voor de planeet."

"Deel uitmaken van deze gemeenschap is opbeurend! Zowel in de praktijk als in de geest." Eric Logtens CEO Europa, voegt ECOR toe.

Meer informatie: www.dsm.com

Publicatiedatum: