Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Martin Tersteeg van Cartel Living:

''Na de brand realiseerden we dat we als bedrijf een goede indruk hebben achtergelaten''

Afgelopen zomer was een enorm heftige periode voor de Nederlandse meubelfabriek Cartel Living. De, naast het hoofdgebouw, in Culemborg gevestigde Rompenmakerij brandde volledig af. Ondanks dit alles produceerde het bedrijf gewoon door. Nu, enkele maanden na deze pittige gebeurtenis, liggen de plannen voor een nieuwbouw in 2020 klaar en wordt wederom hard gewerkt aan nieuwe collecties.

Sales Director Martin Tersteeg: ''Het is heel bijzonder om te zien hoe allerlei partijen hulp aanboden en personeel zelfs terugkwam van vakantie om te helpen. Enkele orders liepen een korte vertraging op, maar bij nieuwe orders ging alles zoals gebruikelijk en werden de normale levertijden gehaald. Daarnaast mochten we direct gebruik maken van de productiemachines van Sit Design in Beusichem, waardoor alles goed kon blijven draaien. Het was een heftige zomer, maar we hebben ons er buitengewoon goed doorheen geslagen, met hulp van alle medewerkers!''

Zoals (wellicht) bekend, heeft Cartel Living enkele merken onder zich,  als Cartel Bedding en Ojee Design. Ook produceert ze voor enkele bedrijven op private label basis. Daarnaast heeft de meubelfabriek een groot belang in Sit Design. De Nederlandse producent van moderne meubelen in het midden- en hogere segment, levert een collectie die bestaat uit designmeubelen, gestoffeerd in trendy kleuren, zowel in stof als leder. De krachten van deze oer-Hollandse fabrikant is de geheel eigen productie en de zeer grote collectie stoffen en leersoorten.

Uitdagingen
Omdat Cartel Living zoveel labels onder zijn naam heeft hangen, zijn er ook veel uitdagingen. Martin: ‘'Meubelen zijn eigenlijk ook een vorm van mode. Ze veranderen telkens en niet één collectie is hetzelfde. Dat is leuk en dat maakt dat het werk uitdagend is. Wanneer we een nieuwe collectie ontwerpen is het altijd spannend hoe de klant hierop reageert. Of het aan zal slaan. Het geeft dan zeker een kick wanneer dit product succesvol blijkt te zijn.''

Naast de uitdaging voor nieuwe collecties, is het bedienen van veel labels waaronder Cartel Living ook een uitdaging. ‘’Elk bedrijf van ons heeft eigen specifieke krachten. Daarom vullen deze bedrijven elkaar zo goed aan. We zijn dagelijks bezig de sterkte punten te benadrukken en we proberen ook elke dag deze bedrijven te verbeteren! Je mag nooit stilstaan en achterover leunen! We hebben over het algemeen een jong team, wat bijgestaan kan worden door elke oude rotten met ruime ervaring in het vak. Door deze combinatie en het feit dat we constant luisteren naar onze klanten, proberen we voor een brede doelgroep de juiste producten te maken." benoemt Martin.

Net even anders
Wat Cartel Living anders maakt dan andere meubelfabrieken is natuurlijk het Nederlandse fabricaat. Daarnaast vindt het bedrijf de service en het contact naar de klant ook erg belangrijk. ''Omdat we in Nederland produceren kunnen wij snel schakelen. Wij willen goede producten bieden, tegen een goede en eerlijke prijs. Wanneer zich een probleem voordoet, proberen wij dit op een zo snel mogelijke manier op te lossen. We hebben tenslotte hetzelfde gezamenlijke doel; tevreden relaties!''

''Samenwerking is een woord wat ik veel gebruik. We moeten samenwerken om de doelen te bereiken. In ons bedrijf, met onze klanten en met onze leveranciers! Zonder samenwerking is er geen blijvend succes! De samenwerking kwam ook naar voren in de periode na de brand. De hulp die we aangeboden kregen van alle kanten was enorm. We wisten dat we goede contacten hebben met klanten, leveranciers en zelfs collega fabrikanten, maar na de steunbetuigingen van alle kanten beseffen wij dat we als bedrijf een goede indruk hebben achtergelaten! Daar zijn we enorm trots op,'' besluit Martin.

Meer informatie:
Cartel Living
info@cartelliving.nl 
www.cartelliving.nl