Speciaal voor genodigden houdt Tarkett op 21 november een bijeenkomst met als thema 'Zet de verandering in met circulaire economie; sluit de cirkel voor tapijttegels – voor goed'.

Tijdens een bezoek aan de fabriek van het Carpet Recycling Center presenteert Tarkett, in samenwerking met hun partner Aquafil, hoe zij de cirkel sluiten voor tapijttegels. Door middel van het ReStart programma worden post-installatie- en post-gebruiker-vloerbekledingen ingezameld, gerecycled en vervolgens hergebruikt als nieuwe grondstof. CEO van Tarkett, Fabrice Barthélemy, en CEO van Aquafil, Giulio Bonazzi, treden op als sprekers.

Volgens Tarkett heeft het bedrijf een uniek partnership met Aquafil gesloten, de leverancier van de revolutionaire 100% gerecyclede ECONYL® garen. "Hiermee is Tarkett de enige tapijtproducent in Europa die op basis van geverifieerd bewijs de cirkel kan sluiten voor tapijttegels. In Europa wordt ieder jaar circa 1,6 miljoen ton gebruikt tapijt verspild. Minder dan 3% van het verkochte tapijt wordt opgehaald voor recycling. In een wereld van groeiende schaarste van hulpbronnen en klimaatverandering moeten we nu handelen om de natuurlijke hulpbronnen te behouden en te verschuiven naar een circulaire economie voor de toekomstige generaties. Doe mee en laten we samen de kansen grijpen die de circulaire economie ons biedt." 

Meer informatie:
Tarkett
www.tarkett.nl