Meubelfabrikant Harvink publiceert sinds kort Sit&Wonder Stories. "Verhalen waar je even lekker voor gaat zitten en die je verwonderen. In de Sit&Wonder Stories kun je kiezen uit twee verhalen: een Harvink verhaal of een verhaal van een bijzondere gast. Aflevering 1 stond in het teken van Suzanne, het model op fauteuil Blazoen. Daarop volgde het verhaal van Sander en mij", laat Alette Trompetter weten. Zij en Sander Prinsen zijn sinds 2006 de eigenaren van Harvink.

In haar story vertelt Alette (zie foto) dat Harvink een tikje eigenzinnig is. "Het past niet bij iedereen en daar hou ik van. Zelf kies ik ook graag nét iets anders, bijvoorbeeld als het om kleding of schoenen gaat. Het geeft mij voldoening om bijzondere producten te maken. Om meubels bijna tot kunst te verheffen. Door mensen te prikkelen, te verwonderen met nieuwe ideeën en vormen. Steeds weer opnieuw."

Wat haar het meeste boeit aan dit vak is dat "we iets maken dat mensen in hun meest nabije omgeving neerzetten. Een interieur weerspiegelt toch iemands persoonlijkheid. Dat je daar deel van uit mag maken is heel bijzonder. En niet voor even, maar voor wel tien jaar of langer.
Wij maken dan ook tijdloze meubels. Sommige modellen zitten al 15 jaar in onze collectie. En als die dan verdwijnen, neem ik daar echt met pijn in m’n hart afscheid van."Inspiratie
Volgens Alette komt inspiratie van overal. "Van het oude Rome tot Wibi Soerjadi… Eigenlijk heb ik altijd een antenne voor nieuwe ideeën. Ik pik overal signalen op. Natuurlijk lees ik de bladen en bezoek ik beurzen voor inspiratie. Maar soms krijg je het cadeau juist op een heel andere plek. Als je in de natuur wandelt bijvoorbeeld. Met al die ongelooflijk mooie kleurencombinaties. Die kloppen gewoon! Bekijk bijvoorbeeld maar eens een pauwenveer. En kijk nét eens wat langer.
Mijn inspiratie komt ook vaak uit de wereld van muziek en literatuur. Neem de naam van onze bank Forum. Die is geïnspireerd op de Romeinse betekenis, namelijk een centraal plein in het oude Rome. Dat is precies de rol van deze bank. Een centrale plaats in je huis om samen te komen.

De Kadanz. Die naam past volgens Alette perfect bij de evenwichtige vormtaal van de bank.

"
En soms komt een goede naam voor een nieuw model uit onverwachte hoek. We zaten eens vlak voor een introductie van een nieuw model en hadden nog geen goede naam. Dus de druk was hoog. Die avond hoorde ik op de radio Wibi Soerjadi vertellen over de muziek die hij had geschreven voor de kür van Anky van Grunsven. Hij vertelde hoe hij Anky en haar paard helemaal in cadans zag…. dat is 'm! Dacht ik meteen. De Kadanz. Die naam past perfect bij de evenwichtige vormtaal van de bank."

Levensmotto
"Sander nam de eerste spannende stap naar de overname van Harvink. Maar ik voelde al snel dat het een bijzonder bedrijf is, met een bijzonder product. Dus ik kon niet achterblijven. Ik heb mijn baan in de consultancy opgezegd en we zijn het samen gaan doen. Dromen, durven, doen is niet voor niets ons levensmotto.
Dus zijn we nu écht dag en nacht samen. Best bijzonder. Gelukkig zijn we alletwee totaal verschillend en hebben we elk onze eigen taken. Maar uiteindelijk delen we de zelfde waarden, ambities en drive: mensen verwonderen met de kunst van het zitten."

Hecht team
"Waar ik echt het aller-gelukkigst van word? Dat is samen bouwen aan een bedrijf. Aan een hecht team. Het geeft enorm veel energie om met elkaar het merk steeds naar een hoger plan te tillen. Om telkens weer een stapje verder te gaan en nieuwe kansen en mogelijkheden te ontdekken. Inmiddels weten we de beste vakmensen aan ons te binden en blijven we onszelf steeds weer verbeteren. Een nóg mooiere afwerking. Nog betere kwaliteit en materialen. Nee, dat proces stopt nooit. Niet stilstaan maar in beweging blijven. Die horizon elke keer een stukje opschuiven, dat is de kunst. Dat doen we ook echt met z’n allen. Je kunt de Harvink familie omschrijven als een hecht team van gepassioneerde vakmensen. Die allemaal betrokken zijn bij het bedrijf. En bij elkaar. Samen delen we de trots voor dit mooie merk en de dingen die we maken. Maar dit schreeuwen we niet van de daken. Dat past gewoon niet bij ons." 

Ontwerper
Verder komt er in Sit&Wonder Stories ook nog een verhaal van de ontwerper hoe hij komt tot zijn uiteindelijke ontwerp. Waar hij zijn inspiratie vandaan haalt en wat hem verwondert. 
De Sit&Wonder Stories zijn terug te vinden op de diverse social kanalen en op de website van Harvink. "In de vorm van een 'snack' of het volledige verhaal. Beide met hetzelfde resultaat: mensen laten verwonderen over een passie verteld in een verhaal. Om tenslotte te ervaren hoe lekker een Harvink zit", vat Alette het mooi samen.

Harvink is gehuisvest in IJsselstein. Opgericht in 1947, heeft het bedrijf altijd een eigen gezicht gehad. Alles bij Harvink is Hollands handwerk; van frame tot stoffering en van polijsten tot stikken.

Meer informatie:
Harvink
Tinbergenlaan 3
3401 MT IJsselstein
+31 (0)30 688 03 88
info@harvink.nl
www.harvink.nl