Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Herman Miller neemt meerderheidsbelang in Deens interieurlabel

Herman Miller, een van de grote Amerikaanse kantoor- en meubelfabrikant kondigt een verdere 34 procent belang aan in het Deense interieurlabel Hay. Nadat een participatie van 33% al in 2018 was voltooid, zal Herman Miller na de transactie een meerderheidsbelang van 67% in Hay hebben. De mede-oprichter en creatief directeur van Hay, Mette Hay, bezit de resterende 33% van het aandelenkapitaal van Hay. De transactie zal naar verwachting op 2 december 2019 worden afgerond, meldt Moebelmarkt.

"Door onze grotere betrokkenheid bij Hay kunnen we onze aanwezigheid op de retail- en contractmarkt uitbreiden en tegelijkertijd een jongere, meer stedelijke klantenkring aanspreken", aldus Anderman Owen, president en CEO van Herman Miller. "Met zijn ontwerpgedreven aanpak is Hay de perfecte aanvulling op de merkenfamilie van de Herman Miller Group."

Hay werd in 2002 in Kopenhagen opgericht door Troels Holch Povlsen en Rolf en Mette Hay. Tegenwoordig wordt Hay beschouwd als een van de toonaangevende merken in designgeoriënteerde woninginrichting in Europa en Azië, met een portfolio van kwaliteitsmeubels en accessoires.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven