Het in Vught gevestigde bedrijf NJOJ Dutch Design heeft een multifunctionele statafel ontworpen waaraan naar eigen zeggen ontspannen gewerkt kan worden. "Daarmee komt NJOJ tegemoet aan de trend om gedurende de werkdag minder te zitten en steeds vaker staand te werken, te vergaderen of te lunchen. De statafels van NJOJ zijn innovatief en doordacht en genomineerd voor de FGNoviteitenprijs 2019", vertelt een woordvoerder van NJOJ.

Dynamische houding door voetsteunen
"We zitten te veel en bewegen te weinig, daar is al veel over geschreven. Door ons zittende leven, soms tot wel acht uur per dag, ontwikkelen we kans op allerlei ziektes zoals hart -en vaatziektes en obesitas. Inmiddels is er veel meubilair ontwikkeld om staand aan te werken. Zo hebben in hoogte verstelbare bureaus, al dan niet elektrisch bediend, hun intrede gedaan. Ook op het gebied van zitmeubilair is er een breed scala aan ergonomisch doordacht materiaal beschikbaar. Maar staand werken is niet alleen prettig, het kan ook heel vermoeiend zijn. Langdurig staan kan leiden tot rugpijn, omdat de staande houding je onderrug zwaarder belast. Ook is je fijne motoriek minder wanneer je staand werkt omdat je lichaam niet goed ondersteund wordt. Ten slotte wordt de druk op het bloedvatenstelsel enorm vergroot waardoor de kans op spataderen toeneemt", vervolgt NJOJ. 

Met deze kennis in het achterhoofd heeft NJOJ demontabele statafels ontworpen voorzien van voetsteunen. Door de toepassing van voetsteunen kan men ontspannen staan en kan de lichaamshouding eenvoudig afgewisseld worden. De voetsteun is een belangrijk ondersteunend element om de houding nagenoeg onbewust naar wens aan te passen. De voetsteun geeft stabiliteit aan het lichaam.

Eenvoudig opzetten met het kliksysteem
De statafels van NJOJ zijn demontabel door het gepatenteerde kliksysteem en bestaan uit een aluminium onderstel met een lichtgewicht tafelblad. Naast voetsteunen heeft de statafel haken onder het tafelblad voor het ophangen van een jas of tas. 
De tafels zijn leverbaar in verschillende formaten, kleuren en met verschillende modellen tafelbladen. Door de vloervriendelijke kunststof afwerking van de poten is de tafel overal inzetbaar. Opzetten en demonteren is zeer eenvoudig. Door het kliksysteem staat de statafel binnen een minuut, zonder gereedschap.

Multifunctioneel design
De tafel kan ook ingezet worden als ontvangsttafel bij de receptie, als statafel in het bedrijfsrestaurant of voor beursdeelnames. Met de optionele korte poten is de statafel makkelijk in te zetten als werktafel met een hoogte van 78 cm. Met zwenkwielen is de tafel verrijdbaar. 

Milieuvriendelijk en duurzaam
NJOJ werkt met milieuvriendelijke materialen als aluminium en Europese houtsoorten. Het aluminium wordt met een poedercoating toplaag afgewerkt in plaats van gelakt en de producten van NJOJ worden in Nederland vervaardigd.

Meer informatie:
NJOJ
Industrieweg 16D
5262 GJ Vught
info@njoj.nl
www.njoj.nl