Het nieuwe distributiecentrum met kantoor van de Eekhoorn Dutch Furniture uit Zwaagdijk-Oost is opgeleverd. "Daar zijn we wel even trots op!", meldt bouwbedrijf Hercuton op LinkedIn. "Het pand staat op Bedrijventerrein Zevenhuis in Hoorn en is bijna 17 meter hoog (niet te missen vanaf de A7 dus)."

Het pand heeft een inhoud van 190.000 m3 voor de complete collectie van De Eekhoorn Dutch Furniture, dat een breed assortiment heeft. Het bedrijf levert nagenoeg alles uit voorraad. De producten die verkocht worden, zijn volumineus, waardoor een groot distributiecentrum nodig is.
De Eekhoorn Dutch Furniture heeft nu nog vier verschillende locaties in Zwaagdijk-Oost. De meubelfabriek verhuist niet, die blijft in Zwaagdijk-Oost. Het kantoor, Experience Center en DC starten medio eerste kwartaal van 2020 in Zevenhuis. 

De Eekhoorn Dutch Furniture, eigendom van de broers Jos, Winfried en Gerard de Smit, produceert en levert stoere, eigentijdse  (bouwpakket)meubelen. Deze producten zijn voor 95% uit voorraad leverbaar en worden verkocht in 25 landen via meer dan 1.500 online en offline verkooppunten.
Vanwege sterke groei heeft het familiebedrijf besloten de huidige gefragmenteerde bedrijfsvoering van kantoor, showroom en magazijn onder te brengen in één modern en groot gebouw. Hierbij is bewust gekozen voor een A-locatie op Bedrijventerrein Zevenhuis in Hoorn.

Drie bouwlagen
Het nieuwe distributiecentrum met Experience Center en kantoorfaciliteiten heeft een totaaloppervlakte van ca. 18.000 m2. Opvallend is de enorme hoogte van het gebouw. Verdeeld over drie bouwlagen zijn in het pand respectievelijk opslag & expeditie, experience & productontwikkeling en kantoorruimtes voorzien. Het distributiecentrum bestaat uit 4 compartimenten welke elk 240 minuten brandwerend zijn.
Het hybride pand is opgebouwd vanuit een deels betonnen en een deels stalen constructie met sandwichpanelen en rondom voorzien van een 5 meter hoge betonnen plint. Er zijn negen docks voorzien.

Het ontwerp is afkomstig van Breg Ontwerp en Advies uit Enkhuizen. Bouw Contracters West verzorgde de bouwbegeleiding. De keuze voor Bedrijventerrein Zevenhuis is mede gemaakt vanwege de goede bereikbaarheid via de N307 Westfrisiaweg met aansluiting op de A7.

Meer informatie: www.deeekhoorn.com